Rapporterer United inn til UEFA

Oppdatert: Sevilla ville tjene penger på dyre United-billetter, men United kom fansen til unnsetning. Nå gjør spanjolene det samme for sine fans – og sier de kommer til å rapportere United inn til UEFA.

United hadde satt et anslag på 54 pund som pris for de med sesongkort som søkte om billett til Champions League-oppgjøret i den andalusiske hovedstaden; men så kom svaret:

De vanlige setene koster 89 pund (959 kroner), mens de såkalte A-setene på Estádio Ramón Sánchez koster 133 pund (over 1.400 kroner).

Som om ikke det skulle være nok, skal det også være betydelig mer enn det Sevilla tok for billettene da Liverpool gjestet samme arena i gruppespillet.

Da var prisnivået på 54 pund, rundt 600 kroner, ifølge Daily Mail og Manchester Evening News.

Da Leicester spilte borte mot Sevilla, lå prisen på 51 pund.

Flere fans reagerer kraftig på billettprisene på Twitter. Vi forsøker å holde unna den styggeste ordbruken, og trekker fram denne som et eksempel:

– United-fansen refunderes

Det var kanskje forventet at Sevilla ville etterkomme Uniteds ønske om å senke billettprisene til et akseptabelt nivå, men det skjedde ikke.

Nå har United selv tatt grep.

– Problemet med billettprisene ble tatt opp med Sevilla, og internt, men dessverre har de ikke ønsket å senke prisene til det vi mener er et akseptabelt nivå. Derfor har vi fattet den tunge beslutningen om å kreve like mye for bortebillettene på Old Trafford, som Sevilla krever av våre tilreisende fans, skriver United i en pressemelding.

– Vi refunderer fansen vår med mellomlegget mellom hva de har betalt for billetten (89 pund) og hva Liverpool-fansen måtte betale (54 pund). Summen tilbakebetales før kampen spilles, følger klubben opp.

Twitter-reaksjonene lot ikke vente på seg

Rapporterer United til UEFA

Tidlig onsdag kveld kom imidlertid en ny tvist i saken.

I likhet med United, kommer Sevilla nå til å betale mellomlegget for sine supportere.

MEN-journalisten Charlotte Duncker stiller spørsmålstegn med hvorfor de ikke bare kunne blitt enige med United om billettprisene innledningsvis:

I en pressemelding fra klubben, skriver Sevilla at de prøvde å komme til enighet om en pris med United, men at det ikke lot seg gjøre, og at de dermed opprettholder prisene på billettene.

Samtidig garanterer de altså å betale mellomlegget for sine supportere, som betyr at ingen Sevilla-fans må ut med mer enn 60 euro av sine egne lommer.

I tillegg til dette, kommer de til å rapportere United inn til UEFA. Sevilla er nemlig tildelt kun 2.995 billetter, noe som tilsvarer 4.1 prosent av kapasiteten på Old Trafford.

Ifølge UEFAs retningslinjer skal bortelaget tilbys 5 prosent.

– Sevilla kommer til å kontakte UEFA. Både på grunn av Uniteds manglende evne til å tildele 5 prosent av billettene til våre fans, samt klubbens prisøkning, skriver Sevilla i en pressemelding.

Siste ord er nok ikke sagt i denne saken.