Kopierte 25 år gammel bragd mot Leicester

Midtstopperen har blitt en viktig mann for Ole Gunnar Solskjærs United. Svært viktig, viser statistikken.

Før denne sesongen betalte Manchester United 80 millioner pund til Leicester for å hente Jacob Harry Maguire til klubben. Det gjorde den da 26 år gamle midtstopperen til tidenes dyreste forsvarsspiller.

Hvorvidt Sheffield-gutten har forsvart prislappen er mange uenige om, men det er ingen tvil om at Maguire har blitt en av Ole Gunnar Solskjærs viktigste menn.

Har spilt alt denne ligasesongen

Halvveis inn i sin første sesong ble den høyreiste engelskmannen klubbkaptein for United.

Da Ashley Young forlot Old Trafford til fordel for San Siro og Internazionale Milano, var det Maguire som fikk det ærefulle oppdraget med å overta kapteinsbindet for Englands mest suksessrike fotballklubb.

TIDLIGERE KAPTEIN: Ashley Young var kaptein i United før han dro til Italia.

Så viktig har midtstopperen blitt at han har vært umulig å benke denne Premier League-sesongen.

Bokstavelig talt.

Ettersom Maguire var i startelleveren mot Leicester har han nemlig startet alle Uniteds ligakamper denne sesongen.

Og ikke nok med det.

Siden han spilte samtlige 90 minutter pluss tillegg, har han vært på banen i samtlige minutter klubben har spilt i ligaen. Det er en sterk prestasjon for en utespiller, og spesielt for en som har sin første sesong i klubben.

Så sterk er prestasjonen, at ingen utespiller har gjort det samme for United siden Gary Pallister i 1994/95-sesongen, ifølge Opta.

DEN GANG DA: For 25 år siden var det Gary Pallister som var bauta i Uniteds forsvar. Nå er det Harry Maguire som har den rollen.

Da var riktignok sesongen på 42 kamper, uten at dette tar noe bort fra milepælen til Maguire.

Bare seks andre utespillere i ligaen har gjort det samme denne sesongen.

De er som følger: George Baldock (Sheffield United), Conor Coady (Wolves), Declan Rice (West Ham), James Tarkowski (Burnley), James Ward-Prowse (Southampton) og Virgil van Dijk (Liverpool).

Viktig mann i Solskjærs United

Maguires inntreden har ført til at United har blitt mer stabile bakover.

Engelskmannen har spilt i 23 av de 26 kampene klubben har holdt nullen denne sesongen, og sammen med Victor Lindelöf virker det som om Ole Gunnar Solskjær har en stopperduo han stoler på.

Skal man plukke et høydepunkt fra 27-åringens foreløpig korte tid som United-spiller, er det vanskelig å komme unna 2-0-seieren borte mot Chelsea.

FØRSTE LIGAMÅL: Og hvilket tidspunkt å gjøre det på for Harry Maguire. Et kanskje enda bedre tidspunkt å score, er i søndagens oppgjør mot Leicester.

Kapteinen stanget inn et hjørnespark, holdt nullen og avgjorde med det kampen foran bortesupporterne på Stamford Bridge. De tre poengene skulle vise seg å bli ekstremt viktige for Uniteds sjanser i kampen om en «topp fire»-plass, og det var stopperkjempen en viktig del av.

Maguire viste seg også å bli avgjørende i FA-cupens kvartfinale, da United gjestet Norwich. Da kampen nærmet seg straffesparkkonkurranse, tok midtstopperen kapteinsansvar, og kriget inn det avgjørende målet.

Kampen mot Leicester var nok en spesiell anledning for den ruvende engelskmannen. Ikke bare kopierte Maguire bragden til Pallister, han kunne også nekte sine gamle lagkamerater inngang til neste sesongs Champions League.

Kapteinen hadde kanskje ikke sin beste kamp for klubben søndag ettermiddag, men det holdt for hans mannskap, og det vil nok både Maguire og hans manager være fornøyde med.