Greenwood-hattrick senket Chelsea

Michael Carrick, Kieran McKenna, Phil Neville og Ed Woodward var alle på plass for å følge Uniteds jakt på sitt første FA Youth Cup-trofé siden 2011.

Manchester United 4–3 (1-1) Chelsea

FA Youth Cup, 3. runde
Leigh Sports Village

Mål: Greenwood (7,46, 79), Bernard (65), Lamptey (42) Anjorin (83), Redan (84)

United: James Thompson; Arnau Puigmal, James Garner, Di’Shon Bernard 73, Brandon Williams G (Anthony Elanga, 59); Aliou Traore G, Dylan Levitt (Dion McGhee, 90+5), Ethan Galbraith; Mason Greenwood, D’Mani Mellor, Charlie McCann (Teden Mengi, 46).

Ubenyttede innbyttere: Jacob Carney, Reece Devine.

Tok tak i kampen fra første minutt

Det tok bare Greenwood to minutter å markere seg mot Chelsea, med et skudd som gikk like til side for mål.

Da hadde allerede Greenwood fininnstilt siktet, og fem minutter etter sitt forsøk stemte alt. Chelsea-keeperen klarte ikke å bestemme seg for om han skulle skyte ballen, bruke flere touch eller prøve seg på en «Cruyff-finte» som sistemann, og resultatet ble en smått komisk involvering, som Greenwood utnyttet til det fulle.

Greenwood måtte nemlig vende av sisteskansen en gang fra en vanskelig vinkel, men United-spilleren klarte likevel å klemme av et skudd under utfordrende forhold – rett og slett en imponerende scoring!

Målet ble for øvrig Greenwoods 20. på 19 kamper så langt denne sesongen. Senere skulle det tallet bli 22. Følger du med, José Mourinho?

Ikke lenge etter ropte Chelsea på straffe, i det en av deres spillere gikk i bakken i Uniteds sekstenmeter. Dommeren ser korrekt at det dreier seg om filming, og nølte ikke med å dra opp det gule kortet til teater-aspiranten.

Herlig redning på streken etter en halvtime fra James Garner, som utvilsomt sørget for at United beholdt ledelsen – enn så lenge.

For like før hvilen sørget Chelseas Tariq Lamptey for balanse i regnskapet, etter det som må kunne betegnes som en svært jevnspilt omgang.

Kaotisk andreomgang

Der kampens første 45 minutter var forholdsvis jevn, tok Manchester United god kontroll på oppgjøret etter hvilen. I alle fall til det gjensto drøye ti minutter på uret.

Greenwood fortsatte i det samme gode sporet, og omgangen var bare to minutter gammel da supertalentet sendte United tilbake i føringen, med en iskald karakteristisk avslutning nede i hjørnet. Det er nesten så vi mistenker at Greenwood har studert Solskjærs avslutningsteknikk, for det er absolutt likheter mellom de to.

Etter en drøy times spilt virket det som United skulle spasere seg til seier, da Dishon Bernard fikk hodet sitt på en god United-dødball, og stillingen var med det 3-1 til vertene. Samme mann hadde så vidt feiret ferdig før en sen takling resulterte i hans andre gule kort for kvelden – og dermed en tidlig dusj.

At United skulle spille kampens siste 20 minutter med én mann mindre betyr lite når Mason Greenwood er som to spillere i én. Etter 79 minutter krummet supertalentet nakken, løp fra de som forsøkte å stoppe han, og med en sylfrekk avslutning i lengste hjørnet sørget Greenwood egenhendig for at avansementet var sikret på stillingen 4-1.

Trodde alle.

Chelsea hadde ingen planer om å gi fra seg denne kampen, og to mål på to minutter viste hvorfor de også er turneringens nest-mestvinnende lag. Et noe billig straffespark sørget for Chelsea-håp, og når de også scoret rett fra det påfølgende avsparket (!) ble det fryktelig spennende i sluttminuttene på Leigh Sports Village.

Flere mål ble det heldigvis ikke, og Manchester United – anført av en svært god Mason Greenwood, besto dermed sesongens tøffeste prøve med glans.

Slik det utspilte seg:

90. SLUTT!

83. To lynraske Chelsea-mål betyr at stillingen nå er 4-3. For en dramatikk!

76. 4-1, MASON GREENWOOD! Hattrick! Dette er nesten vanvittig.

72. RØDT KORT! Han fikk såvidt feiret ferdig, før han mottok sitt andre gule kort i kampen, Bernard. Avgjørelsen er det lite å si på.

65. 3-1! Det er litt vanskelig å se hvem som er sist på innlegget, men Bernard tar seg i alle fall av feiringen!

46. 2-1! Hvem andre enn Mason Greenwood?

42. 1-1! Lamptey utligner for gjestene like før hvilen, i det som har vært en tettspilt første omgang.

7. 1-0, Greenwood! Uniteds store formspiller utnytter en bisarr keeper-blemme, og hamrer ballen i nota! Deilig start på kampen for United.