Kan slå Ronaldo

26 mål hittil, men mange kamper igjen.

Året var 2008. Manchester United var verdens beste fotballag. Ikke bare i våre egne øyne, men på papiret. De røde djevlene vant nemlig både Champions League og VM for klubblag.

Lederstjernen het som kjent Cristiano Ronaldo, som fullt fortjent fikk sin aller første gullball det året – den første av fire hittil. Kun Lionel Messi har flere (5).

Men tilbake til Ronaldo og 2008. Nærmere bestemt 07/08-sesongen. Hvis man tar med alle turneringer scoret portugiseren nemlig utrolige 42 mål den gangen. 

En utrolig sterk prestasjon. Kanskje ikke rart Real Madrid siklet verre etter superstjernen enn Ole Einar Bjørndalen etter en skiskyttersprint i glansdagene.

På vei mot noe stort

HELTEN: Cristiano Ronaldo løfter Champions League-trofeet. I finalen scoret han sitt 42. mål den sesongen.

Spol så tiden frem til 2017, og United er ikke lenger verdens beste lag. Men vi griner ikke av den grunn. Vi har nemlig fått opplevd noen sesonger med noe som i våre bortskjemte øyne er motgang, og gleder oss veldig over at Mourinho-toget tøffer i vei. På vei mot noe stort.

Mye takket være en viss svenske. Vi har fortsatt mange kamper igjen av sesongen, og Zlatan Ibrahimovic står med 26 mål i alle turneringer. I Premier League har han «kun» 15. Derfor er det trolig ikke noen store rekorder å vente på den statistikken.

Men 26 mål i alle turneringer er ganske unikt. Og det er fortsatt mange kamper igjen. Kan han slå Ronaldos 42?

Og om han ikke klarer det, hvor høyt opp kan han klatre på lista over Uniteds toppscorere per sesong? For den topper nemlig ikke Ronaldo, men Denis Law. Tallet å slå er 46, men akkurat det tror vi blir i vanskeligste laget, selv for den selverklærte «Guden av Manchester».

Men han nærmer seg allerede topp-10, og kan fort klatre inn topp-5. Her er lista: 

46: DENIS LAW 63/64
44: RUUD VAN NISTELROOY 02/03
42: CRISTIANO RONALDO 07/08
39: DENIS LAW 64/65
36: RUUD VAN NISTELROOY 01/02
34: WAYNE ROONEY 09/10, 11/12
33: DAVID HERD 65/66
32: GEORGE BEST 67/68
32: DENNIS VIOLLET 59/60
31: BRIAN MCCLAIR 87/88

(saken fortsetter under bildet)

KONGEN AV WEMBLEY: Zlatan ble matchvinner i ligacupfinalen, akkurat som han ble det i Community Shield i august.

Høyt snitt

BEST: Denis Law scoret 46 mål i en sesong. Det har ingen andre United-spillere klart å gjøre, selv etter over 50 år.

Nå skal det selvfølgelig nevnes at antall kamper i alle turneringer fra sesong til sesong varierer, og derfor kan en slik liste aldri bli helt rettferdig. Men akkurat det spiller vel ikke så stor rolle!

La oss heller se nærmere på Zlatans scoringsstatistikk denne sesongen, og hvor mange kamper han har til å komme seg inn på denne lista.

26 er altså nåværende tallet. Og det på 38 kamper, noe som gir et snitt på cirka 0,68 mål per kamp.

13 Premier League-kamper gjenstår. Minimum tre cupkamper. Det gir 16 kamper. Men går United hele veien i både FA-cupen og Europa League kan man plusse på syv kamper (uten omkamp i FA-cupen).

Da har Zlatan 23 kamper igjen å gjøre det på, og da er det faktisk ikke helt umulig å slå selveste Denis Law, selv om det som sagt er lite trolig. 

16 kamper med det nåværende målsnittet gir 10-11 mål. 23 kamper gir 15-16. Altså 36-42 totalt avhengig av hvor mange kamper United spiller.

Jeg tør i hvert fall ikke vedde imot kraftspissen!