United senket Chelsea før hvilen

U18-laget til United avanserte til kvartfinale!

U18: Manchester United 3-0 (3-0) Chelsea

Premier League Cup

Aon Training Complex

MÅL: Mellor (11), Bernard (21), Williams (42)

United: James Thompson, Arnau Puigmal, Brandon Williams (Reece Devine, 87), Di’Shon Bernard, James Garner G, Dylan Levitt, Ethan Galbraith (Largie Ramazani, 64), Aliou Traore, Mason Greenwood, D’Mani Mellor, Charlie McCann (Connor Stanley, 86)

Det var en vinn–eller-forsvinn-situasjon for U18-laget til Manchester United på lørdag.

United og Chelsea hadde begge seks poeng i Premier League Cup-gruppen sin, og kun førsteplassen var sikret kvartfinale.

Da passet det bra at Butts unggutter vartet opp med tidvis strålende fotball, og drepende effektivitet på Aon Training Complex.

Kampen var bare elleve minutter gammel da United tok ledelsen, etter en horribel forsvarstabbe fra gjestene.

STARTET FESTEN: Mellor åpnet scoringsballet for U18-laget til United mot Chelsea.

Mellor fikk en enkel oppgave med å sette ballen i mål, og United så seg aldri tilbake etter dette.

Elleve minutter senere doblet United ledelsen, denne gangen var det Dishon Bernard som fikk æren av å avslutte et godt United-angrep. På dette tidspunktet var gjestene, som faktisk ble holdt som favoritter av flere før lørdagens oppgjør, mer eller mindre rystet.

Uniteds U18-lag hadde ingen planer om å ta foten av gasspedalen, og tre minutter før hvilen viste Greenwood ro og god fotballforståelse med sin målgivende til Brandon Williams. De fleste forventet at Greenwood ville gå rett på Chelsea-målet i det han fant seg rom innenfor sekstenmeteren, men 17-åringen trillet heller ballen ut til en umarkert Williams.

UROMOMENT: Ingen mål på Greenwood mot Chelsea, men unggutten var konstant ute etter å skape farligheter, og noterte seg for en målgivende.

Det er vanskelig å trekke frem en enkeltspiller når laget fungerer så bra som det gjorde mot Chelsea, men Arnau Puigmal viser at han snart kan være klar for større oppgaver. Midtbanespilleren var limet i United-laget, og viste ved flere anledninger ro og overblikk som ikke er hverdagskost på dette nivået.

Desto mer imponerende blir det når Puigmal gjorde alt dette fra en backposisjon mot Chelsea, noe som viser en allsidighet United absolutt har behov for.