– Kan bli vår neste Carrick

– Det legger press på James Garner å bli sammenlignet med Michael Carrick, men Michael selv måtte håndtere forventningspresset med å erstatte Roy Keane, sier Ole Gunnar Solskjær

James Garner var kanskje den største overraskelsen i troppen til kampen mot Crystal Palace rundt månedsskiftet, men internt i United kom ikke 17-åringens Premier League-debut like overraskende.

I dag fyller James Garner 18 år, og kan få en grei bursdagspresang i form av seier mot Midtjylland i UEFA Youth League.

– Vil alltid være press i United

Garner, som ble tidenes femte yngste debutant for United i Premier League, har allerede vist seg frem på aldersbestemt nivå og har vært kaptein for Englands aldersbestemte landslag.

United-manager Ole Gunnar Solskjær legger heller ikke skjul på at han tror Garner kan nå langt.

– Vi har tro på at James kan bli den neste Michael Carrick, forklarte nordmannen til pressen etter 3-1-seieren på Selhurst Park der Garner fikk sin debut. 

LYS FREMTID: James Garner har vært kaptein for aldersbestemte landslag for England. Onsdag kom et foreløpig høydepunkt i karrieren da han debuterte for United mot Crystal Palace.

Garner ble byttet inn for Fred helt på tampen av oppgjøret mot Crystal Palace i februar, og var i førstelagstroppen både til den siste gruppekampen i Champions League mot Valencia og til Reading-kampen i FA-cupen.

18-åringen var også blant akademispillerne som ble innlemmet i kamptroppen mot PSG forrige uke – en opplevelse vi vil tro midtbanespilleren vokser på, selv om det ikke ble spilletid i Paris.

Garner var dessuten med til USA sist sommer og til Dubai i vinter da Solskjær tok med seg United-troppen til trening i varmere strøk i januar. 

FORBILDET: James Garner har forklart at Michael Carrick er hans store forbilde. Med Carrick som en del av trenerteamet i United er det all grunn til å tro at unggutten vil ta store steg i tiden som kommer.

Etter innhoppet mot Palace vil fokuset på den unge midtbanespilleren bli et helt annet, men Solskjær er ikke redd for at den unge spilleren ikke skal takle presset.

– Jeg vet det ikke er rettferdig overfor de unge spillerne å bli sammenlignet med store spillere som Michael, men han er en lignende type spiller. Jeg vet det er å legge press på ham, men han spiller for Manchester United. Michael selv hadde et forventningspress på seg da han erstattet Roy Keane. Det er bare slik det er i United, sier Solskjær.

Fikk proffkontrakt i 2018

James Garner er født i Birkenhead ved Liverpool, men har vært i United praktisk talt hele karrieren.

Da ungutten signerte sin første proffkontrakt med United i mai 2018, fortalte han også at Michael Carrick var hans største inspirasjon.

PÅ BENKEN MOT VALENCIA: James Garner (t.v) var med i troppen til den siste gruppekampen i Champions League mot Valencia. Her lyttet unggutten til Ander Herrera.

– Å skrive under for denne klubben er det jeg har jobbet for siden jeg spilte for U8- og U9-lagene. Jeg er stolt på egne vegne og for familien min, men jeg tror dette bare er begynnelsen, sa han til Manutd.com.

Utviklingen til unggutten har virkelig skutt fart de siste to sesongene der Garner også har vært kaptein for Englands U18-landslag.

Etter to kamper for U18-laget i 2016/17-sesongen, spilte han hele 24 kamper for laget den påfølgende sesongen og var en av kandidatene til Jimmy Murphy Young Player of the Year.

Onsdag formiddag kan bursdagsbarnet få muligheten til å vise seg frem igjen, denne gangen mot Midtjylland i UEFA Youth League. Det oppgjøret kan du følge her på united.no, fra klokken 14.00.