– Kan bli russisk rulett med spillernes helse

Ligastart igjen midt i mai?

Eller kanskje 1. juni?

LES SAKEN: – Legger en plan om å starte 1. juni

Så skal alt spilles innen 30. juni eller andre uka i juli? Det betyr i så fall kamper hver annen eller tredje lag for alle klubber. United har for eksempel ni ligakamper, tre mulige FA-cupkamper og fire mulige Europa League-kamper igjen av sesongen.

Advarsel fra egne leger

Mange kamper på kort tid kommer imidlertid også med en annen risiko enn coronaviruset.

Ifølge Daily Mail har Premier Leagues egne leger advart mot alvorlige muskelskader, spesielt i lyskeområdet.

– Det er tøft å spille lørdag, onsdag, lørdag, men det er mulig. Samtidig vil det uten tvil føre til en økning i skader. Den andre siden av mynten er også at det er derfor disse lagene har så store staller, sier en lege til Daily Mail.

– De mer robuste spillerne vil nok klare seg, men noen spillere trenger mer tid enn andre for å komme seg. De som har en skadehistorie eller som akkurat har returnert fra skade vil være truet, legger han til.

DETTE ER DET SLUTT PÅ NÅ: Det er ingen fellestrening hos United og de fleste andre lag nå.

– Trenger minst tre uker med fellestrening

Nederlandske Raymond Verheijen, kanskje mest kjent for sitt utsagn for en del år siden om at David Moyes var en «dinosaur», og som også har en fortid fra Barcelona, Manchester City og Wales, sier mye det samme.

Ifølge ham vil det være uansvarlig hvis man ikke gir klubbene minst tre uker sammen på treningsfeltet før man spiller første kamp.

– Hvis man ikke gir klubbene mulighet til ordentlige forberedelser så spiller man russisk rulett med helsen deres, sier han til The Sun.

– Normalt har man en pause på fire uker og så fire-seks uker for å få tilbake det fysiske nivået. Nå snakker man om en periode hvor spillerne egentlig forblir inaktive i sju-åtte uker, så tre uker med  opptrening igjen er et absolutt minimum. Det burde imidlertid være mer.

– Hvis de ikke får dette så vil det resultatet bli en topp med skader, sier han.

Så kommer man heller ikke unna coronaviruset, og FIFAs sjef for deres medisinske komité, Michel D’Hooghe, sier følgende:

– Coronaviruset kommer ikke til å være borte midt i mai, selv om det kanskje har flatet ut i visse områder. Det vil også være ulikt fra land til land. Dette handler om helse vs. penger.

– Men å samle spillere i garderober og dusjer er nøyaktig det vi ønsker å unngå i dag. Kan en beslutning om å starte opp igjen (midt i mai) sette liv i fare? Vel, basert på det vi vet i dag så er det i alle fall en risiko, sier han til Mail on Sunday.