Maguire sendte United til Wembley

United er klare for semifinalen i FA-cupen.

United gjorde 8 bytter fra oppgjøret mot Sheffield United. Det var synlig på banen, for United skapte nemlig veldig lite på Carrow Road. Det var langt fra en overbevisende forestilling United serverte lørdag kveld mot Norwich.

De første 45 minuttene var rett og slett kjedelige. Verken United eller Norwich skapte noen sjanser av betydning. Det var derfor helt greit at det stod uavgjort til pause.

Etter hvilen ble det derimot mer fyr i teltet. Odion Ighalo sendte United i føringen med en lekker scoring etter 50 minutter, men Norwich utlignet på et langskudd fra Todd Cantwell kvarteret før slutt.

Helt på tampen ble Tim Klose utvist, men United maktet ikke å avgjøre kampen i ordinær tid, men det gjorde de i ekstraomgangene. Harry Maguire sendte United til Wembley med en scoring to minutter før slutt.

Tafatt førsteomgang

United åpnet kampen med å komme til en halvsjanse med Harry Maguire. Kapteinen steg til værs og ballen fikk en bue mot bakre stolpe, men Tim Krul plukket ballen ganske enkelt. Det så nok farligere ut enn det det var.

Et kvarter ut i omgangen kom hjemmelaget på en farlig kontring, men innlegget fra Teemu Pukki ble for upresist og Diogo Dalot fikk ballen vekk. Like etterpå var det United sin tur til å kontre, men heller ikke denne gangen ble det noe farligheter ut av det.

Ti minutter senere var Norwich frempå igjen. Denne gangen med McClean, men skuddet hans gikk langt over målet til Sergio Romero.

Rett før pause fikk Norwich en kjempemulighet med Lukas Rupp. Midtbanespilleren fikk ballen på elleve meter, men en god Harry Maguire fikk blokkert skuddet. United slet med å få ballen vekk, men skuddet til Cantwell like etter gikk heldigvis opp på tribunen. Kampens største sjanse før hvilen.

Jesse Lingard fikk omgangens siste mulighet, men også han sitt skudd gikk høyt opp på tribunen.

Omgangen kan vel beskrives med at det var United som styrte det meste av banespillet, mens et lavtliggende Norwich-lag hadde noen kontringsmuligheter. Helt greit at det sto uavgjort til pause.

Drømmestart på andreomgang

United gikk rett i strupen på hjemmelaget etter pause. Fred chippet lekkert gjennom til Bruno Fernandes, men portugiseren trodde muligens han var i offside, men det var han ikke. Helt umarkert prøvde han seg på et brassespark, men bommet på ballen.

Shaw kom til innlegg ute til venstre et par minutter senere. Han kikket opp og prøvde å finne Juan Mata, men ballen spratt i stedet til Odion Ighalo som på lekkert hvis med ryggen mot mål satt den bak Tim Krul. Hans tredje mål i FA-cupen.

SCORET: Odion Ighalo.

Etter 70 minutter kom kampens store øyeblikk, og det var helt utrolig at Norwich ikke utlignet. Et frispark fra Buendia ute til venstre traff Tetty og ballen hadde retning mot mål, men ballen ble reddet på strek av en Norwich-spiller (!).

Men fem minutter senere satt den omsider for hjemmelaget. Cantwell fikk altfor mye tid til å lade kanoen og limte ballen i hjørnet fra rundt 25 meter. Det kan bli stilt spørsmålstegn til Romero i den situasjonen, men et kvarter før slutt var uansett ledelsen til United innhentet.

United fikk en stor mulighet med Mason Greenwood ti minutter før slutt. Unggutten dro seg innover fra venstre og kjørte et par overstegsfinter før han fyrte av, men skuddet gikk dessverre et par meter på feil side av stolpen.

Rødt kort

Helt på tampen fikk Norwich-spiller Tim Klose rødt kort. Et korrekt et sådan. Midtstopperen rev Odion Ighalo over ende og dommeren hadde ikke noe valg. Frisparket til Bruno Fernandes fra 18 meter gikk dessverre rett i muren.

Det ble lagt til seks minutter på Carrow Road og United presset på for å få et vinnermål, men det kom aldi i ordinær tid.

Paul Pogba var nære på å avgjorde seks minutter på overtid, men Tim Krul stoppet forsøket til franskmannen. Dermed var det duket for ekstraomganger på Carrow Road.

RØDT KORT: Timm Klose måtte i dusjen tidligere enn de andre.

Tim Krul i det umulige hjørnet

United med én mann mer på banen tok styringen i ekstraomgangene. Marcus Rashford var nære med et skudd fra 16 meter, men også dette forsøket ble avverget av Tim Krul.

United fortsatte presset, men maktet ikke å skape de store sjansene.

Ti minutter før slutt gjorde Tim Krul nok en kjemperedning. Harry Maguire var høyest i en duell med Alexander Tetty, men nederlenderen var nede som en katt i hjørnet og fikk avverget ballen.

Men to minutter før slutt måtte endelig Tim Krul kapitulere på nytt. Etter litt klabb og babb i feltet havnet ballen hos Harry Maguire. Kapteinen gjorde ingen feil og sendte United til himmels.

Dermed vant United 2-1 på Carrow Road og er klare for semifinale i FA-cupen.