rashfordtenhag160323

«Kan bli en viktig egenskap å ha mot slutten av sesongen»

Les hva engelske aviser og journalister skriver etter 1-0-seieren over Real Betis.

The Telegraph, Jason Burt:

Noe bemerkelsesverdig skjedde etter 55 minutter. Ikke bare Marcus Rashfords nydelige mål, et skudd verdig Cristiano Ronaldo på sitt beste, men den minneverdige reaksjonen på det.

Estadio Benito Villamarín, med sin fantastiske atmosfære, hadde vært en bjørnegrav; Real Betis-fansen skrek etter gule kort, de protesterte mot dommeravgjørelser, buet på Manchester United. (…)

Og så scoret Rashford.

Til å begynne med var det forbløffende stille da virkeligheten gikk opp for dem. Kampen var over. Håpet var borte. Så kom det applaudering. Til tross for deres ønske om å se laget avansere til kvartfinalene i Europa League, så erkjente Betis-fansen storhet; de innså at det var en angrepsspiller som er på sitt absolutt beste.

Det er Rashfords posisjon i fotballen for tiden (…).

Les hele saken hos Telegraph her.

Se høydepunktene fra kampen her:

ESPN, Rob Dawson:

Kampen var relativt jevn før Rashford plukket opp ballen i det 56. minutt, 23 meter fra Rui Silvas mål.

Han hadde like før bommet på en gyllen sjanse da skuddet hans gikk over og langt opp på tribunen, men selvtilliten hans forble høy nok for United-spissen til å prøve lykken. Skuddet hans duppet vekk fra Silvas utstrakte arm og gikk inn ved lengste stolpe, og så fort som det var kampen over.

Det var Rashfords 27. mål – i hans mest produktive sesong – og han er i den type form som gjør alt mulig for United. Det er ikke ofte at spisser er i en så god form at de kan trylle noe ut av ingenting, men det er akkurat det Rashford gjorde mot Real Betis.

Det er en god egenskap å ha da slutten av sesongen nærmer seg og jevne kamper blir bestemt av de minste marginer. Det sier alt om Rashfords viktighet til dette laget at han så vidt hadde rukket å sette ballen i nettet før Ten Hag byttet ham ut. Det kommer en ny stor kamp på søndag mot Fulham i FA-cupkvartfinalene.

Les hele saken hos ESPN her.

Mittens spillerbørs i The National:

7: De Gea, Maguire, Martinez, Casemiro, Fred, Pellistri, Fernandes, Rashford.
6: Wan-Bissaka, Malacia, Sancho, Lindelöf.
5: Weghorst, Sabitzer, Elanga.

The Guardian, Sid Lowe:

To minutter før 20.00 lokal tid, 55 minutter inn i denne kampen, reiste Benito Villamarín seg og begynte å applaudere. Real Betis-fansen begynte så å synge om deres egne spillere. Men de hadde ikke scoret, Manchester United hadde.

Marcus Rashford sendte av gårde et strålende skudd forbi Rui Silva som gjorde ham til toppscorer i Europa League, og de visste at Manchester United var videre, med 1-0 den kvelden og 5-1 sammenlagt.

rashfordskudd160323
ET ØYEBLIKKS MAGI: Marcus Rashford ble nok en gang matchvinner da han scoret kampens eneste mot Real Betis.

Men de mistenkte det ville skje hele kvelden og selv om det var en halvtime igjen, så sto de anerkjennende og resignerende. (…)

Det hadde vært en intens og morsom kom, og i det du lurte på hvordan det fortsatt var 0-0, så var det ikke lenger det. I det du lurte på hvordan Rashford ikke hadde scoret på de to forrige forsøkene, så gjorde han det fra et mindre sannsynlig sted.

23 meter ute, uten advarsel bortsett fra sin tilstedeværelse, sendte han ballen ned i hjørnet, og sendte United videre samtidig som Betis’ håp røk.

Les hele saken i The Guardian her.

Manchester Evening News, Tyrone Marshall:

Siden han signerte for Manchester United hadde Facundo Pellistri fått ti kamper for Uruguay, startet en VM-kamp, spilt 35 ganger i La Liga, men aldri startet en kamp for klubben som betalte 10 millioner euro for ham. Frem til torsdag kveld i Sevilla. (…)

Han har hatt innflytelse i nesten hver kamp han har kommet inn, inkludert den første kampen mot Betis, og han hadde gjort seg fortjent til sin første kamp fra start for klubben, 893 dager etter at han signerte.

pellistri160323
IMPONERTE: Facundo Pellistri gjorde sakene sine bra i sin første kamp fra start for klubben.

Ten Hag hadde fortalt Pellistri om å utnytte en svakhet han hadde sett i forsvaret til La Liga-laget. Han følte de var sårbare for løp inn bak, og i 21-åringen hadde han mannen til å utnytte det. Det er nok av konkurranse om plassene ute på vingen i United, men Pellistri er den mest direkte av dem. Han er en typisk kantspiller. (…)

Pellistri har vist at han kan utgjøre en forskjell i kamper fra benken. Nå har han vist at han kan være en trussel fra start. Stilen hans gir forsvaret noe annerledes å tenke på.

Han er foreløpig planlagt å reise på utlån neste sesong. Han trenger en betydelig rekke med kamper for å komme opp på neste nivå, men han har basert på i går vist at han kan gjøre en forskjell på Old Trafford.

Det har tatt tid, men Pellistri viser endelig det potensialet som United annonserte for to og et halvt år siden.