– Kampprogram ingen unnskyldning

Ajax-sjef Peter Bosz mener ikke José Mourinho har grunn til å klage.

– Vi måtte rotere på laget mot Arsenal. Alle kamper er viktige, men noen kamper er viktigere enn andre. Den viktigste for oss nå er Europa League-finalen, sa José Mourinho før kampen mot Tottenham forrige uke.

José Mourinho har en rekke ganger i vår kritisert Manchester Uniteds tette kampprogram – og det med rette, etter at laget spilte hele ni kamper i april.

I mai spiller de syv kamper. Totalt 15 kamper fra 1. april til Europa League-finalen mot Ajax i Stockholm 24 mai. I samme tidsperiode har nederlenderne spilt ti kamper –  i tillegg til at de får ti dager hvile mellom siste seriekamp og finalen. United spiller ligakamp bare tre dager før.

Det er likevel ikke grunn til å klage, ifølge Ajax-sjef Peter Bosz.

– Når en ser på lagoppstillingene hans gjennom hele sesongen, ser vi at han nesten har spilt med to forskjellige lag: ett i Europa League og ett i Premier League, sa han til Ajax’ offisielle nettside.

– Dersom gutta han bruker i Europa League ikke spiller i helgas Premier League-kamp [mot Crystal Palace], har de fått like mye hvile og akkurat de samme forberedelsene som mine spillere, sa han videre.

MOURINHO: – Ikke grunn til å klage, ifølge Ajax-sjefen.

…men har han rett?

Det er en enkel påstand å komme med, all den tid José Mourinho faktisk har rullert en del på laget i vår. Men er det riktig at han bruker to forskjellige lag til hver turnering?

United.no har sett på Optas tall om saken.

Mest brukte i Premier League:

 1. David De Gea
 2. Paul Pogba
 3. Antonio Valencia
 4. Ander Herrera
 5. Zlatan Ibrahimovic
 6. Eric Bailly
 7. Marcus Rashford
 8. Marcos Rojo
 9. Michael Carrick
 10. Marouane Fellaini
 11. Anthony Martial
STÅR OVER: David De Gea erstattes av Sergio Romero som står finalen mot Ajax neste onsdag.

Mest brukte i Europa League:

 1. Paul Pogba
 2. Sergio Romero
 3. Eric Bailly
 4. Zlatan Ibrahimovic
 5. Daley Blind
 6. Henrikh Mkhitaryan
 7. Marcos Rojo
 8. Ander Herrera
 9. Marcus Rashford
 10. Antonio Valencia
 11. Marouane Fellaini

Helt rett har han altså ikke. Av de 11 mest brukte PL-spillerne er ni av dem så å si fast inventar i Europa League. Unntaket er De Gea som erstattes av Romero, Martial som erstattes av Mkhitaryan, og Carrick som erstattes av Blind.