Byen er rød – Manchester United vant derbyet

United vant 2-0 mot City.

Manchester er rødt!

Vi hadde ikke vunnet et Manchester-derby på hjemmebane siden 2016 – eller april 2015 (Louis van Gaals første sesongi ligaen – men denne gangen gikk det.

En herlig innøvd frisparkvariant signert Bruno Fernandes og Anthony Martial – hvor sistnevnte fikk æren av å sette ballen i mål – viste seg til slutt å være nok til å farge byen rød. På overtid punkterte McTominay kampen med en fin 2-0-scoring.

Dermed er vi fortsatt tre poeng bak Chelsea på fjerdeplass, mens vi nå har f.eks. to poeng ned til Wolves/Sheffield Utd, fire poeng ned til Tottenham og fem poeng ned til Arsenal.

City med den første store sjansen

United startet, som Solskjær sa på forhånd, med et ganske høyt press, og et ønske om å dominere kampen.

Det ble nesten presset frem en stor City-feil etter rundt tre minutter, og det var grunn til å håpe at det kunne fungere, men det var egentlig ganske jevnt i starten.

City fikk den første store sjansen, da Raheem Sterling i kampens tiende minutt kom seg til avslutning i etterkant av en Luke Shaw-feil, men De Gea var våken i United-buret. Kort tid etterpå var nesten Agüero gjennom etter å ha lurt unna Harry Maguire, men Nemanja Matic ryddet opp.

City hadde fått overtaket.

United tok ledelsen

United fikk sin første skikkelige sjanse i det 16. minutt da Bruno Fernandes spilte Daniel James gjennom, men skuddet var ikke godt nok til å overliste Ederson.

Anthony Martial kom seg også til en brukbar sjanse cirka midt i omgangen etter å ha blitt spilt gjennom, men Otamendi fikk blokkert franskmannens skuddforsøk.

Noen minutter senere kom han seg til skudd igjen, uten å klare overliste City-målvakten, men der valgte Martial rett og slett feil – han burde spilt til en helt ledig Bruno Fernandes i bedre posisjon.

Det var uansett ingen «hard feelings», for kort tid etterpå var det de to som kombinerte da United tok ledelsen. Fernandes skaffet United frispark, og frisparket var en herlig innøvd variant: Portugiseren lobbet ballen over City-forsvaret til Anthony Martial (som startet tidlig, og akkurat unngikk å gå i offside), og denne gangen klarte Martial å overliste Ederson.

SENDTE UNITED I LEDELSEN: Anthony Martial.

Snytt for straffespark?

United fortsatte å ha overtaket etter å ha tatt ledelsen, og dominerte alt i alt det meste av førsteomgangen.

Det kunne også fort vært mer enn bare 1-0. Ikke fordi Fernandes bommet på en OK sjanse (men ikke særlig mer), men fordi United tilsynelatende skulle hatt et straffespark.

Fred fikk gult kor for filming, men reprisene viste helt tydelig at han ble truffet av Otamendis fot i leggen – men videodommerne rettet ikke opp i Mike Deans feil.

Det stod 1-0 til pause. Det skulle kanskje stått 2-0.

FIKK FEILAKTIG GULT KORT: Fred.

Dramatisk start på andreomgangen

Sergio Agüero satte ballen i mål kort tid etter pause, men assistentdommeren hadde allerede vinket for offside.

Det viste seg at det var nærmere onside enn det først så ut som, og det ble en VAR-sjekk på den – en scoring ville nok vært kontroversiell etter at flagget til linjemann suste opp. Heldigvis viste det seg at det var en knepen offside.

Rett etterpå holdt Anthony Martials høye press på å føre til United-mål da Ederson klønet det til, og slapp en ball forbi seg, men i siste liten fikk den brasilianske keeperen ballen unna. Det var Martial, og ikke ballen, som endte opp i nettet. United fortsatte med å skape noen nesten-sjanser i minuttene som fulgte.

Phil Foden hadde Citys første tellende avslutning i andreomgangen, og David de Gea måtte slå ballen over.

United var uansett klart best de første ti minuttene av andreomgangen, så Guardiola hadde ikke klart å snu kampen i pausen.

KLØNET DET NESTEN TIL: Dessverre var det bare nesten at Ederson ble straffet av Martial.

City-endringer og United-kontringer

I det 59. minutt gjorde Pep Guardiola et dobbeltbytte. Ryiad Mahrez og Gabriel Jesus kom inn for Sergio Agüero og Bernardo Silva.

Det førte til at City hevet seg, uten at det betydde at United ble overkjørt, og uten at det betydde at United sluttet å skape noe selv.

City kastet flere i angrep, og det åpnet seg opp kontringsrom, uten at United klarte å utnytte det til å øke ledelsen. Solskjær virket irritert da Bruno Fernandes nok en gang ikke fikk ballen i finfin skuddposisjon på en ellers fin kontring ledet an av Daniel James.

IRRITERT: Ole Gunnar Solskjær likte ikke hvordan United utnyttet kontringsmulighetene.

McTominay punkterte

United begynte å se slitne ut, og City kom seg til sjanser, og Solskjær gjorde et dobbeltbytte i det 78. minutt. Eric Bailly og Scott McTominay kom inn for Brandon Williams og Anthony Martial.

Senere kom Ighalo inn for Bruno.

City klarte aldri å gjøre det virkelig spennende mot slutten, og på overtid av overtiden doblet Scott McTominay ledelsen med et herlig langskudd etter at Citys Ederson kastet ballen rett til midtbanespilleren.

Det ble 2-0 til United.