Cameroon v Brazil: Group G - FIFA World Cup Qatar 2022

Kamerun sjokkerte Brasil – Alex Telles ut med skade

Brasil med Fred, Antony og Alex Telles fra start spilte fredag kveld sin tredje og siste kamp i gruppespillet. Brassene kunne bli det eneste laget som gikk gjennom de innledende rundene med ni poeng og full pott, men en sen scoring fra Kamerun gjorde at det kun endte med seks poeng og en knepen gruppeseier.

De to United-spillerne gjorde gode kamper før de ble byttet ut etter henholdsvis 55 og 79 minutter. Fred med en stor sjanse i midten av første omgang, mens Antony hadde flere brukbare muligheter i begge omganger. Alex Telles pådro seg en skade og forlot banen med hodet gjemt i drakta og i tårer.

Brasil tar seg videre og møter Sør-Korea i åttendedelsfinalen førstkommende mandag.

Kamerun (1-0) Brasil

MÅL: 1-0 Vincent Aboubakar (90+2)

Brasils startoppstilling: Ederson – Dani Alves, Eder Militao, Gleison Bremer, Alex Telles – Fabinho, FredAntony, Rodrygo, Martinelli – Gabriel Jesus.

1 min: Kampen er i gang!

14 min: Fred slår et aldeles nydelig innlegg som finner panna til Martinelli som står alene på bakre ti meter fra mål. Headingen er god, men Epassy vipper den over mål og til corner.

22 min: Fred sniker seg ubemerket inn i feltet og plukker opp en ball som faller ned i beina hans. Forsøker å kaste seg rundt for å få avsluttet, men treffer rett i blokka til Ebosse og det ender med en brasiliansk corner.

24 min: Hardt inn fra høyre fra Antony. Jesus lurer foran mål, men heroisk forsvarsspill hindrer stor målsjanse. Begge de to United-gutta med god første halvdel av første omgang.

38 min: Nære på for Antony! Fred får ball i mellomrom og finner Antony som ligger ute til høyre. United-kanten utfordrer backen og leter etter en skuddmulighet, som han finner. Forsøker å bende ballen bort i lengste, men Epassy ser utgangen og holder sikkert.

45+3 min: Gigantsjanse for Kamerun! Mbeumo mottar et praktfullt innlegg og setter hodet til. Header ballen ned i bakken noe som gjør det ekkelt for Ederson, men keeperen viser klasse og slår den unna.

PAUSE

48 min: Alex Telles blir liggende etter å ha landet forkjært i en duell. Lagkameratene stormer til og Telles holder hendene foran ansiktet i tydelige smerter. Kommer seg på beina og halter ut mot linja. Ser ut til å kunne fortsette.

52 min: Det går ikke for Alex Telles. Sitter nede i tårer og klarer ikke å fortsette. Er VM over for backen?

55 min: Fred og Telles ut samtidig. Casemiro fortsatt ikke vært i oppvarming.

58 min: Enormt Brasil-press. Antony forsøker et skudd fra luke utenfor sekstenmeteren. Via en Kamerun-spiller og til corner.

79 min: Den tredje United-eide spilleren som startet kampen, Antony takker av for kvelden. Inn med Raphinha.

90+2: MÅL! Kamerun sjokkerer Brasil! Det slås et innlegg fra høyre som går akkurat over hodet på Brasils stoppere og lander på panna til Vincent Aboubakar. Kapteinen setter ballen i mål og Kamerun øyner et lite håp om avansement.

90+3: Målscoreren blir utvist! Drar av seg drakta i feiringen og pådrar seg sitt andre gule kort for kvelden.