– Kaller du spillerne mine uærlige?

Her er alt José Mourinho hadde å si dagen før Arsenal-kampen.

Her kan du lese del 1, den åpne delen av pressekonferansen. 


På den lukkede delen av tirsdagens pressekonferanse sa José Mourinho seg svært uenig i påstanden om at han ikke lenger har støtte fra spillertroppen sin.

Det vil si, han var ikke uenig, men han var uenig i idéen om at et eventuelt dårlig forhold mellom spiller og trener er grunnen til at fotballspillere underpresterer. 

Det var starten på en tirade som i stor grad dominerte del 2 av presekonferansen. 

– Hvis du tror at en fotballspiller bare spiller når han støtter treneren, så insinuerer du at de (spillerne) mine er uærlige. En fotballspiller i dag får svært godt betalt for å forholde seg profesjonell til jobben sin.

– Hva det betyr? Det betyr at de trener så hardt de kan hver dag, leverer etter beste evne i kamper, at de oppfører seg slik klubben forventer på privaten.

– Jeg skjønner at du spør, for du er journalist. Men når tv-eksperter, som har vært spillere selv, påstår at fotballspillere i dag ikke gir alt for treneren sin, betyr det at de selv har vært i samme situasjon? Da burde de i så fall ikke være på tv!

– Tror du at fotballspillere scorer selvmål, og så feirer vilt fordi de ikke liker treneren sin? Det tror ikke jeg!

Om skadesituasjonen:

Har du noen oppdateringer på skadefronten, Mourinho? 

– Mot Southampton visste jeg ikke engang laget tre timer før avspark. Vi ventet til det siste for å finne ut hvem som ble klare, og hvem som ikke kunne spille. Det blir en lignende situasjon i morgen.

– La oss si at avspark hadde vært kl 11.00 på dagtid i morgen, så hadde det sett slik ut: Smalling spiller ikke, Bailly spiller ikke, Jones spiller ikke, men vi må vente å se.

– Valencia spiller ikke, Shaw er tvilsom, men Darmian er tilbake. Jeg må vente, jeg må ta med alle sammen. En avgjørelse blir ikke tatt før opp mot kampstart.

– Målet er fortsatt Topp 4

Dere er nå 16 poeng bak Manchester City, og åtte poeng bak topp fire-plassering. Var dette noe du så for deg i sommer? 

– 16 poeng, åtte poeng, fire poeng opp, alle disse tallene… Jeg kunne ikke forutse dette. Jeg gjentar hva jeg allerede har sagt; vi fikk ikke den skryten vi fortjente forrige sesong. Vi klarte andreplassen i PL, og vi gjorde det greit i Europa. Alle lagene rundt oss ble bedre (i overgangsvinduet), men ikke vi. Jeg visste at det ville bli en utfordring i denne sesongen. Målet er fortsatt Topp 4.

—————————————

På vei ut av pressekonferansen ble det en slags konfrontasjon med en av de fremmøtte journalistene, som igjen ønsket å vite om et potensielt dårlig forhold med treneren ikke kunne være en faktor at fotballspillere leverer dårlige prestasjoner.

Da oppfordret Mourinho journalisten til å bytte jobb med en av de andre journalistene, hvis det var slik at han ikke kom overens med sjefen sin – vel og merke med et stort smil rundt munnen.