Kagawa kan bli førstemann

United-spillerne skal ut i en rekke meget avgjørende VM-kvalifiseringskamper den neste uka. Sjekk hva som står på spill her.

Shinji Kagawa og Japan kan bli det første laget som kvalifiserer seg til neste sommers Brasil-VM.

England har ikke råd til å rote seg bort, og det er duket for storkamp mellom Frankrike og Spania.

Samtlige United-spillere skal imidlertid ut i det som kan betegnes som viktige kamper den neste uka. Les mer om hver enkelt kamp under.

Torsdag 21. mars:

22.30: Ecuador (Antonio Valencia) – El Salvador

Treningskamp

Fredag 22. mars:

12.00: Japan (Shinji Kagawa) – Canada

Treningskamp

20.30: Nederland (Robin van Persie) – Estland

VM-kvalifiseringskamp: Nederland har vært feilfrie så langt i kvalifiseringen og står med fire seirer og 13-2 i målforskjell. Den statistikken bør ikke ødelegges hjemme mot et Estland-lag som kun har tre poeng etter fire kamper.

20.45: Nord-Irland (Jonny Evans) – Russland

VM-kvalifiseringskamp: Siste sjanse. Rett og slett. Nord-Irland står med tre uavgjorte kamper på fire forsøk i VM-kvalifiseringen, og kjemper mot Russland (12 poeng) og Portugal (7 poeng) om en VM-plass. Da må trolig Russland beseires hjemme, hvis det skal være noe som helst håp før resten av kvalifiseringen.

20.45: Spania (David de Gea) – Finland

VM-kvalifiseringskamp: Spania kjemper med Frankrike om én direkteplass til VM, og har ikke råd til feilskjær underveis. Dermed må Finland-kampen vinnes. Så får vi se om David de Gea får spille. Det har jo ikke vært så ofte han har blitt tatt ut i A-troppen tidligere.

21.00: San Marino – England (Smalling,Cleverley,Young,Carrick,Rooney,Welbeck)

VM-kvalifiseringskamp: Hvor stor blir seieren? Det er det store spørsmålet. Gruppejumbo San Marino skal nemlig ikke ha noe å stille opp med mot engelskmennene.

21.00: Frankrike (Patrice Evra) – Georgia

VM-kvalifiseringskamp: Frankrike kjemper med Spania om én plass som gir direkteavansement til VM, og kan heller ikke rote seg bort underveis. Dermed må Georgia slås.

22.00: Honduras – Mexico (Javier Hernandez)

VM-kvalifiseringskamp: Uhyre viktig kamp for Mexico. De dummet seg litt ut med bare uavgjort hjemme mot Jamaica i den første kampen i gruppespillet i CONCACAF. Nå bør de vinne for å sikre plassen på toppen av kvalifiseringsgruppa. Gruppespillet i CONCACAF spilles imidlertid over ti kamper, og dette er den andre kampen i gruppa. De tre beste i gruppa som foruten Mexico også består av USA, Honduras, Costa Rica, Panama og Jamaica går til VM-sluttspillet. 4. plassen må ut i kvalifisering.

Lørdag 23. mars:

03.10: Peru – Chile (Angelo Henriquez)

VM-kvalifiseringskamp: En uhyre viktig uke for Chile. De ligger på 6. plass i den søramerikanske VM-kvalifiseringen, men har like mange poeng som Venezuela på 4. plass og Uruguay på 5. plass. Forskjellen mellom 4. og 6. plass er imidlertid stor da de fire beste i kvalifiseringen avanserer til VM i Brasil, mens nummer fem må ut i play off. Nummer seks er ute. Peru ligger nest sist i kvalifiseringen, og en borteseier her vil hjelpe Chile voldsomt.

Tirsdag 26. mars:

15.00: Jordan – Japan (Shinji Kagawa)

VM-kvalifiseringskamp: Kagawa og Japan kan bli det første laget som kvalifiserer seg til Brasil-VM hvis de slår Jordan her. Japan har nemlig tatt 13 av 15 mulige poeng så langt, og med en ny trepoenger er VM-plassen sikret før de to siste kampene mot Irak og Australia.

20.30: Nederland (Robin van Persie) – Romania

VM-kvalifiseringskamp: Romania og Ungarn er Nederlands største utfordrere til gruppeseieren, men med seier her kan Nederland legge Romania klart bak seg. Forskjellen før dobbeltlandskampene er tre poeng.

20.45: Nord-Irland (Jonny Evans) – Israel

VM-kvalifiseringskamp: Nord-Irland har trolig kun en sjanse i denne kvalifiseringen nå, og det er å først slå Russland og så Israel i denne. Ellers blir nok nordirene å se hjemme neste sommer.

21.00: Montenegro – England (Smalling,Cleverley,Young,Carrick,Rooney,Welbeck)

VM-kvalifseringskamp: Kampen England MÅ vinne. Etter fire kamper topper Montenegro gruppa to poeng foran England, og Roy Hodgsons utvalgte har dermed ikke råd til flere poengtap. Det er nemlig bare gruppevinneren som går til VM, mens toeren må ut i playoff og et lag som Ukraina er også med i gruppa.

21.00: Frankrike (Patrice Evra) – Spania (David de Gea)

VM-kvalifiseringskamp: Gruppefinale. Lagene spilte uavgjort i Spania, og kjemper altså om én plass direkte til neste års VM. Gruppetoeren må ut i playoff. Så er spørsmålet om Frankrike virkelig kan sette suverene Spania på plass når det gjelder som mest. Helt klart rundens storkamp.

22.00: Ecuador (Antonio Valencia) – Paraguay

VM-kvalifiseringskamp: Ecuador ligger på en sterk 2. plass i den søramerikanske VM-kvalifiseringen, kun bak Argentina. De har også fem poeng å gå på ned til 4. plassen som også gir automatisk plass i VM i Brasil om et drøyt år. Paraguay ligger sist av de ni lagene i kvalifiseringen, og etter fem hjemmeseirer på fem forsøk er Valencias lag klare favoritter her.

Onsdag 27. mars:

00.30: Chile (Angelo Henriquez) – Uruguay

VM-kvalifiseringskamp: Lagene har like mange poeng før dobbeltlandskampene nå i mars, og med seier her vil Chile bedre sine sjanser for avansement mye.Les mer om stillingen under kampen Peru-Chile lørdag 23. mars.

03.30: Mexico (Javier Hernandez) – USA

VM-kvalifiseringskamp: Uhyre viktig kamp for Mexico. De dummet seg litt ut med bare uavgjort hjemme mot Jamaica i den første kampen i gruppespillet i CONCACAF. Nå bør de vinne for å sikre plassen i neste års VM. Gruppespillet i CONCACAF spilles imidlertid over ti kamper, og dette er den tredje kampen i gruppa. De tre beste i gruppa som foruten Mexico også består av USA, Honduras, Costa Rica, Panama og Jamaica går til VM-sluttspillet. 4. plassen må ut i kvalifisering.