Kagawa fra start

Under morgenens pressekonferanse i Durban, avslørte Sir Alex deler av laget han vil sende utpå mot AmaZulu.

For det første vil det bli en blanding av rutine og ungdommelig pågangsmot. Robbie Brady, som vanligvis spiller venstreving, vil for eksempel få sjansen til å vise hva han er god for som venstreback.

– Det viktigste er å få de erfarne spillerne i kampform, men også yngre spillere vil få sjansen i alle kampene, sa Sir Alex ifølge ManUtd.com, og la til at han sannsynligvis vil la Kagawa starte sammen med Chicharito.

– Michael Carrick, Rio Ferdinand og Paul Scholes spiller. Det samme gjør Anders Lindegaard, (Jesse) Lingard og (Robbie) Brady på venstresiden. Og Antonio Valencia spiller.

– Brady er egentlig venstreving, men vi tror han har muligheten til å utvikle seg til å bli venstreback. Siden Patrice Evra i gjennomsnitt har spilt 45 kamper per sesong der, er det en posisjon vi fokuserer på. Derfor er det også viktig å la Fabio få skaffe seg erfaring i QPR. Men bank i bordet, Evra er jo aldri skadet.

– Nettopp derfor har det vært vanskelig å slippe til Fabio, som trenger flere muligheter. Nå som han er i QPR har vi litt få folk i denne posisjonen, så det er derfor vi nå forsøker med Brady. I tillegg har vi Tyler Blackett med oss på turen. Han er sterk, høy og hurtig, og har tiden på sin side. Han er med for erfaringens del.

Hard motstand

Når det gjelder onsdagens kamp mot AmaZulu, regner United-manageren med en tøff test. Likefullt håper han på et positivt resultat, selv om hovedformålet med oppgjøret er å forberede spillerne på Premier League-starten mot Everton om vel en måned.

– Vi forventer en tøff kamp. AmaZulu vil være ekstra giret på å møte oss på en så spesiell dag (onsdag er Nelson Mandela-dag i Sør-Afrika;journ.anm.)

Fremgang for skadetrio

Sir Alex kom også med en oppdatering på tilstanden til tre av hans forsvarsspillere – Nemanja Vidic, Chris Smalling og Jonny Evans. Han regner med at de to første vil være klar til sesongstarten, mens det er noe mer uvisst med Evans.

– Han har vært gjennom en operasjon (på ankelen;journ.anm.). Jeg er ikke sikker på om han blir klar til sesongåpningen, men han vil i hvert fall ikke være langt unna.

– Vidic blir klar, det er jeg helt sikker på. Han befinner seg fortsatt på det stadiet hvor han trenger mye trening, men i forhold til de andre spillerne er han ennå ikke på deres nivå. Derfor vil han ha mer utbytte av å være på Carrington.

– Smalling har trent litt. Han pådro seg en rift i en lyskemuskel, et problem som trengte mye oppfølging. Men han har gjort gradvis fremgang, så vi regner med at også han blir klar til sesongstarten, sa Sir Alex på pressekonferansen.