Vi fulgte landskampene

Oppdatert: Her kunne United-spillernes landskamper gjennom hele fredagen og lørdagsnatten bli fulgt. Welbeck og Van Persie scoret.

Landslagspause er ikke det vi liker aller best.

For å være helt ærlig håper man vel mest at 1) United-spillerne slipper skadeproblemer, og 2) At de får positive opplevelser.

I denne saken følger vi United-spillerne gjennom fredagens landskamp-program.

Fra minutt til minutt:

08.15 Javier Hernandez startet på benken i Mexicos hjemmetap mot Honduras. 25-åringen kom innpå mens et desperat Mexico jaget mål, men kom aldri nærmere enn et skudd i tverrliggeren. Mexico sliter tungt i denne VM-kvalifiseringen.

08.10 Angelo Henriquez kom innpå i sluttminuttene av Chiles 3-0-seier mot Venezuela, uten å score. Det går mot VM-spill for Chile.

08.05 Da er vi på igjen. Valencias Ecuador fikk en mann utvist tidlig, og kort tid etterpå scoret Colombia. Da sier det seg selv at det ble en tøff kamp, men Ecuador klarte å hindre Colombia i å score flere mål. Det ble altså 1-0-tap for Ecuador i nattens bortekamp mot Colombia. Valencia spilte 90 minutter, og var i tillegg kaptein.

23.15: En liten melding til. Kampen mellom Columbia og Ecuador er utsatt på grunn av regn og overvann på banen. Kampen ser nå ut til å skulle starte kl 23.00 norsk tid.

23.00: Da tar vi en pause herfra igjen, etter å ha fulgt United-spillerne gjennom landskampene sine hele denne fredagene. Lørdag morgen vil vi komme tilbake med oppdateringer fra nattens kamper.

22.50: Skottland – Belgia 0-2 (slutt) Marouane Fellaini spilte 68 minutter for gjestene som topper sin VM-kvalifiseringsgruppe, etter en ganske grei seier mot gruppens bunnlag.

22.48: England – Moldova 4-0 (slutt) Danny Welbeck ble dagens mann for England. United-spissen scoret to mål, og var jevnt god gjennom hele kampen. Alle de andre United-spillerne ble sittende på benken gjennom hele kampen.

22.47: Mål! Skottland – Belgia 0-2. Kevin Mirallas blir spilt gjennom det skotske forsvaret, som absolutt ikke gjør noen god jobb. Everton-spilleren gjør ingen feil, og setter ballen i nettet.

22.42: England – Moldova: James Milner har kommet inn for England, noe som betyr at de har gjort alle sine bytter. Welbeck blir dermed eneste United-spiller i aksjon for England i kveld.

22.40: Nord Irland – Portugal 2-4 (slutt) Det som så ut til å bli en festaften for Jonny Evans, endte med et mareritt, takket være hans gamle lagkamerat, Cristiano Ronaldo.

22.37: Skottland – Belgia. Fortsatt 0-1 i Skottland. Ikke like mye som skjer her, som i de andre kampene. Belgia vil fortsatt toppe gruppen, mens Skottland vil ligge helt i bunn med sine fem poeng.

22.35: Nord Irland – Portugal. Ronaldo byttes ut til pipekonsert fra hjemmepublikumet. Det legges til fire minutter, er det nok til et Nani-mål?

22.31: England – Moldova. Ross Barkley er nære å score i debuten sin. Everton-spilleren får ballen fra Gerrard, vender opp og får skutt fra 25 meter. Skuddet er hardt, men går like utenfor.

22.27: Mål! Nord Irland – Portugal 2-4. – Messi! Messi! Messiropes det på tribunen, etter at Cristiano Ronaldo har fullført sitt hat-trick. Real Madrid-spilleren smeller inn et frispark fra 20 meter.

22.24: Rødt kort! Nord Irland – Portugal. Det begynner å bli folksomt i garderobene på Windsor Park. Kyle Lafferty er tredjemann som før det røde kortet denne kampen, og de siste ti minuttene kan bli veldig tunge for hjemmelaget.

22.23: England – Moldova: Foreløpig har Leighton Baines og Ross Barkley kommet inn for hjemmelaget, sistnevnte til sin landslagsdebut. Alle fire Unitedspillerne sitter godt plantet på benken.

22.21: Mål! Nord Irland – Portugal 2-3. Plutselig skjer alt på en gang her. Cristiano Ronaldo er i fyr og flamme, og scorer sitt andre mål på få minutter. Nå leder plutselig bortelaget igjen, og det gjenstår bare 12 minutter..

22.21: Mål! Estland – Nederland 2-2. Robin van Persie ødelegger festen for hjemmelaget fire minutter på overtid. Kapteinen tar straffesparket selv, og er sikker som banken.

22.19: Straffespark! Estland – Nederland. Robin van Persie blir felt i det han vender vekk en forsvarer. Dommeren er sikker, og gir straffe til bortelaget. Raio Piroja får det røde kortet.

22.16: Mål! Nord Irland – Portugal 2-2. Som meldt kom det til å bli vanskelig for hjemmelaget. Portugal går i strupen på de grønne og hvite, og får straks uttelling. Cristiano Ronaldo sørger for uavgjort med under 20 minutter igjen å spille.

22.14: Rødt kort! Nord Irland – Portugal. Nå kommer det til å bli tøft for vertene. Chris Brunt har fått det røde kortet, og det spilles nå 10 mot 10. Luis Nani kom inn for Raul Meireles for noen minutter siden.

22.13: Estland – Nederland. Nederland gjør det de kan for å komme tilbake i kampen igjen, men det begynner å bli liten tid igjen. Alle byttene er gjort, og frustrasjone har ført til et par gule kort. Van Persier er fortsatt på banen, og det gjenstår drøye fem minutter. Stillingen fortsatt 2-1.

22.10: Georgia – Frankrike 0-0 (slutt) Patrice Evra gjorde jobben sin defensivt, men Frankrike maktet aldri å score på Georgia. Vertene hadde kampens største sjanse, og kampen endte med poengdeling.

22.08: Mål! England – Moldova 4-0. Welbeck gjør det igjen! Spissen har scoret fire mål i kvalifiseringen, og seks mål på de siste syv kamper. Igjen er det Lambert som legger til rett for han, med en fin pasning gjennom forsvaret på venstresiden. Welbeck er kald alene med keeper, og chiper ballen over keeper som går ned.

22.05: Georgia – Frankrike. Det begynner å haste for Evra og lagkameratene hans, dersom de skal henge på Spania i kampen om gruppeseieren. Spania ledet med et poeng før dagens kamper, og de regjerende verdensmesterne leder nå over Finland, mens Frankrike fortsatt ikke har klart å score på Georgia.

22.00: England – Moldova 3-0 (pause) England kjører over gjestene, og Danny Welbeck gjør en god kamp så langt. Spissen pådro seg et gult kort rett før pause, noe som betyr at han må stå over kampen mot Ukraina om noen dager. Resten av United-gutta sitter fortsatt på benken.

21.56: Mål! Nord Irland – Portugal 2-1. Stor spenning i dette oppgjøret nå. Hjemmelaget har snudd det. Jonny Evans for målgivende pasning på den siste scoringen. Målscorer er Jamie Ward.

21.52: Mål! Skottland – Belgia 0-1. Stephen Delfour sender the red devils i føringen. Marouane Fellaini har pådratt seg et gult kort.

21.45: Mål! England – Moldova 3-0. Danny Welbeck scorer for England! Lambert løfter ballen flott over motsandernes forsvar, der Welbeck er på vei gjennom. United-spissen bruker et touch på å ta med seg ballen forbi keeper, før han setter den i det tomme målet.

21.45: Mål! Estland – Nederland 2-1. Vassiljev gjør det igjen, og sender vertene i ledelsen mot Nederland! Nederland har vunnet alle sine seks første kamper i kvalifiseringen, mens Estland ligger nest sist i gruppen, med seks poeng.

21.31: Rødt kort! Nord-Irland – Portugal. Helder Postiga pådrar seg direkte rødt kort for Portugal, etter å ha skallet til McAuley. En rasende Cristiano Ronaldo får se det gule kortet, før lagene går til pause på 1-1.

21.27: Mål! Nord Irland – Portugal 1-1. Gareth McAuley utligner for vertene.

21.25: Mål! England – Moldova 2-0. Rickie Lambert scorer sitt andre mål i sin andre landskamp. Scoringen kommer etter massivt Englandspress de siste minuttene. Walcott skyter fra høyre, og keeper serverer returen på sølvfat til Lambert, som kan heade i tomt mål.

21.24: Georgia – Frankrike: Kjempesjanse for vertene. Tornike Okriashvili får to sjanser til å avslutte fra fem meters hold. Det første går rett på keeper, mens han setter returen på innsiden av stolpen og ut. Fortsatt 0-0.

21.20: England – Moldova. Bortelaget tvinges til å bytte tidlig, da Artur Ionia skader seg. Inn kommer Alexandru Onica. Samtidig som England har tatt ledelsen her, leder Ukraina hele 6-0 mot San Marino. mens det står 1-1 mellom Polen og Montenegro.

21.11: Mål! England – Moldova 1-0. Steven Gerrard skyter knallhardt og lavt fra langt hold. Flott scoring av kapteinen. Angrepet startet med Ashley Cole og Danny Welbeck på venstrekanten, før Frank Lampard la igjen til Gerrard.

21.09: Mål! Nord Irland – Portugal 0-1. Dårlig start for Jonny Evans og resten av hjemmelaget. Bruno Alves sender gjestene i ledelsen etter 20 minutters spill.

21.05: Georgia – Frankrike 0-0 (pause) Frankrike har vært det beste laget, men ikke klart å få ballen i mål i løpet av første omgang. Patrice Evra har hatt en helt grei omgang, uten så alt for mye å styre med defensivt.

21.00: England – Moldova. Gjestene tar avspark. Med det er alle kampene vi følger denne kvelden i gang.

21.00: Skottland – Belgia. Avspark i Skottland. Marouane Fellaini starter for gjestene.

20.51: Estland – Nederland 1-1. Estland utligner ved Konstantin Vassiljev

20.50: England – Moldova. Spillerne står i tunnelen nå, og skal til å gå ut på Wembley-gresset. Danny Welbeck er eneste United-spiller som starter for engelskmennene, mens Smalling, Carrick, Cleverley og Young er på benken. Her er Englands lag:

Hart – Walker, Jagielka, Cahill, Cole – Gerrard, Lampard, Wilshere, Walcott – Welbeck, Lambert.

20.45: Nord Irland – Portugal. Avspark er tatt og kampen er i gang Jonny Evans spiller fra start for hjemmelaget, mens Nani sitter på benken for Portugal.

20.42: Fortsatt 0-0 i kampen mellom Georgia og Frankrike. Der er det nå spilt en halv time. Straks klart for avspark i Nord-Irland.

20.33: Estland – Nederland 0-1. Arjen Robben gir bortelaget ledelsen etter bare to minutters spill. Målgivende pasning kom fra Van Persie.

20.30: Kampstart i Estland. Robin van Persie spiller fra start for Nederland.

20.28: Nord-Irland stiller med følgende lag mot Portugal:

Carroll, Hodson, Ferguson, McAuley, J Evans, McGinn, Davis, Paterson, Brunt, Norwood, Ward.

De grønne og hvite startet kvalifiseringen alt for dårlig til å kunne være med å kjempe om plass i VM, men etter å ha slått Russland i forrige kamp, har de i allefall selvtilliten med seg inn mot møtet med portugiserne.

20.23: Nevner at tidligere United-spiss, Joshua King, har økt Norges ledelse mot Kypros, til 2-0.

20.15: Kampstart Georgia – Frankrike. Patrice Evra spiller fra start.

Frankrike stiller med dette laget: Lloris – Sagna, Koscielny, Abidal, Evra – Valbuena, Sissoko, Guilavogui, Ribery – Benzema, Giroud.

20.00: Robin van Persie, Marouane Fellaini, Danny Welbeck, Jonny Evans og Patrice Evra, er i startoppstillingene til sine lag. England har fire United-spillere på benken, mens Nani er innbytter for Portugal.

19.00: Saidy Janko har spilt en omgang for Sveits U19. Janko rakk å gi en målgivende pasning, og Sveits vant kampen 3-2.

14.30: Da blir det en pause her frem til fredag kveld, hvor vi kommer tilbake i forbindelse med resten av landskampene, som du kan se ved å trykke på lenken i grått til høyre.

14.19: Her kan du lese kampreferatet vårt fra Japan – Guatemala 3-0.

14.18: Japan – Guatemala 3-0 slutt.

14.02. Japan øker til 3-0 på frisparket de fikk i forbindelse med at Kagawa blir byttet ut. Vi kommer tilbake med sluttresultatet, men uten Kagawa på banen detaljoppdaterer vi ikke resten av kampen.

14.01. Kagawa byttes ut etter 76 minutters spill.

13.56: Japan – Guatemala 2-0. Kudo øker til 2-0, etter pasning fra Kagawa. Assist for United-spilleren som løper gjennom, får ballen i 16-meteren, spiller kort til Kudo som dytter den i åpent mål. Ferdigscoret fra Kagawa.

13.44: Kagawas rolle på banen i 2. omgang ser ikke ut til å være ren venstrekant. Han spiller i stedet en slags offensiv venstre indreløper-rolle, altså ikke ute til venstre, men ei heller 10er-rollen som Honda nå innehar.

13.36: Japan – Guatemala 1-0.Honda header Japan i ledelsen fire minutter etter pause. Kagawa er involvert i oppbyggingen, før et innlegg fra venstre heades i mål på bakre stolpe av Honda.

13.32: 2. omgang er i gang. Honda er inne. Så får vi se om det fører Kagawa ut på venstrekanten.

13.16: Pause. Japan – Guatemala 0-0. Japan har altså dominert, tidvis stort. Kagawa viste en del bra han også i perioder, men har også gjort noen klare feilvalg i gode posisjoner. Virker imidlertid å være klar til kamp – også for United – selv om det er vanskelig å vurdere motstanderen i denne kampen. Det er ikke all verden, for å si det sånn.

13.03: Japan dominerer. Kagawa virker å være i form. Motstanderen er ikke all verden, men han er bevegelig, smart i ett-touch-spillet og tilgjengelig for lagkameratene.

12.50: Kagawa åpner Guatemala med en flott hælflikk, men avslutningen reddes til corner.

12.36: Stor sjanse for Kagawa. Medspiller spiller trekant med ham, går gjennom, legger tilbake til 11 meter, men United-spillerens skudd blir blokkert til corner.

12.32: Ser ut som Kagawa får 10er-rollen i kampen, siden Keisuke Honda ikke er med fra start.

12.30: Kampen er i gang i Japan.

12.20: Lagene er kommet ut på banen i Japan. Guatemala er forøvrig nummer 93 på FIFA-rankingen. Dette er en treningskamp, og til de som har glemt det så er Kagawa og Japan allerede kvalifisert til neste sommers fotball-VM i  Brasil.

11.35:  Shinji Kagawa spiller fra start for Japan i treningskampen mot Guatemala. Japan stiller med disse 11: Nishikawa, Nagatomo, Morishige, Yoshida, G.Sakai, Hasebe, Endo, Okazaki, Kagawa, Kiyotake, Osako.