Juniorene røk

OPPDATERT 5/10. Paul McGuinness' (bilde) U18-mannskap skuffet stort da de lørdag formiddag pådro seg sesongens første nederlag mot bunnlaget Crewe Alexandra på Carrington.

Etter at en lovende sesonginnledning i Academy League hadde gitt laget tre klare seire og to uavgjorte, kom det som en desto større overraskelse at de unge rødtrøyene skulle la seg slå av et lag som før dagens oppgjør hadde tapt halvparten av sine seks kamper og sto med en målforskjell på 11-14.

Men slik gikk det altså, og det var slett ikke ufortjent. Etter 0-0 til pause slo gjestene fra jernbanekrysset til med kontringsmål i det 53. og 68. minutt, og gikk mot en klar seier da innbytter Federico Macheda dukket opp med et trøstemål i siste spilleminutt.

Målløs førsteomgang

I forhold til ballbesittelse var United det klart førende laget gjennom hele oppgjøret. Men, Crewe var kommet til Carrington med ett mål for øyet – å ta poeng, og det klarte de altså til gagns.

Med alle mann bak ballen tettet de godt igjen bakover og lot det være opp til United å forsøke å skape noe. Det var en taktikk hjemmelaget i aller høyeste grad lot seg frustrere av. Når de innimellom kom til avslutninger, sto Crewe-keeperen i tillegg som en levende vegg.

Frustrasjon, og 0-1

Andre omgang var bare åtte minutter gammel da ren og skjær frustrasjon førte til at United altfor enkelt ga fra seg ballen. Det utnyttet Crewe til fulle ved midtbanemann Ashley Westwood. Plutselig befant han seg helt fri og med all verdens tid til å sikte. Scott Wootton forsøkte desperat å gripe inn, men uten å oppnå annet enn at Westwoods avslutning endret retning og endte opp i motsatt hjørne av hvor den uansett ville ha gått inn.

Det var litt av en kalddusj, men United kunne ikke skylde på andre enn seg selv.

Enda mer frustrasjon, og 0-2

Paul McGuinness fant snart tiden inne til å ta i bruk to av sine ressurser på benken, Evandro Brandao og Federico Macheda. De to offensive spillerne rakk imidlertid ikke å bli varme i trøyen før ball nummer to ble plantet i nettet bak keeper Conor Devlin. Og som ved det første baklengsmålet, skyldtes også det andre stygge forsvarsfeil fra hjemmelagets side – og da i særlig grad fra venstreback Oliver Gill.

Først trakk han seg da han hadde muligheten til å heade unna. Deretter snublet han i egne bein, og til slutt skygget han unna en duell med gjestenes høyreback Danny Shelley. Det førte til at den samme Shelley fikk all den tid og plass han kunne ønske seg. Han stormet til dødlinjen, la tilbake til lagkamerat Stair, og dermed sto det 2-0 til gjestene, halvveis ut i omgangen.

Jakten på en redusering

United forsøkte nå så godt de kunne å dra seg selv etter nakkehårene, noe som bare lyktes til en viss grad. Ubesluttsomhet og unøyaktigheter førte bare til nestenmuligheter, selv om både Oliver Norwood og debutanten på dette nivået, U16-spiller Ryan Tunnicliffe, tvang Crewe-keeperen til noen bra redninger.

Først helt på tampen skulle det omsider lykkes å overliste gjestenes sisteskanse, men bare etter at før nevnte Shelley hadde kaet et frispark i stolpen til side for Devlin og nær gitt Crewe et forsprang på tre. Istedet skulle altså forspranget ende opp med kun ett mål, takket være Macheda, som utnyttet en smart pasning fra Tunnicliffe og banket ballen utagbart forbi Platt i Crewe-målet.

Uniteds beste: Ryan Tunnicliffe

United 1 (0) – Crewe 2 (0)

53. min.: 0-1 Westwood 68. min.: 0-2 Stair 89. min.: 1-2 Macheda

Uniteds lag: Conor Devlin, Kenny Strickland, Oliver Gill, Reece Brown, Scott Wootton, Chris Curran, Oliver Norwood, Ryan Tunnicliffe, Cameron Stewart (Evandro Brandão, 64.), Antonio Bryan (Federico Macheda, 64.), Nicky Ajose.

Uben.innb.: Gary Woods

Kilde: United Youth