UTSLÅTT: Champions League vil bli vanskelig å se fra tv-en, fastslo en skuffet Darren Fletcher.

Jubelen som stilnet

REFERAT: Til tross for en eventyrlig scoring fra Patrice Evra, endte Uniteds Champions League-sesong i Tyskland.

Stemingen i München var til å ta og føle på i timene frem mot avspark til denne sesongens viktigste kamp for United. Kunne United utrette et lite mirakel mot de regjerende mesterne?

Ingen pangstart

Bayern stilte med et angrepssterkt lag, og mange ventet at de skulle gå rett i strupen på United fra start av. Pep Guardiola sa også i sitt intervju før kampstart, at angrep var det eneste som gjaldt, og at de skulle gå for å få det første målet.

Men United stod sterkt defensivt i startfasen av kampen, og red av det lille hjemmelaget hadde å komme med. Etter det første kvarteret begynte Arjen Robben å våkne opp på Bayerns høyreside, og ved flere anledninger kom han seg til innlegg- og skuddforsøk, uten at han klarte å treffe særlig godt på noen av dem.

FC Bayern Muenchen v Manchester United - UEFA Champions League Quarter Final
Wayne Rooney hadde ingen god kveld på Allianz Arena.

United startet kampen på samme måte som på Old Trafford, de ventet på Bayern, men satset stort på overgangsmulighetene som bød seg. Rooney ble spilt igjennom etter rundt 10 minutter, men spissen brukte for lang tid på å bestemme seg for hvor han skulle skyte, og Dante rakk å slenge seg inn og blokkere.

Så etter 17 minutter vant Kagawa ballen på flott vis ute på venstrekanten, to pasninger senere stod Rooney i god innleggsposisjon ute ved sidelinjen. Derfra prikket han ballen inn mot Valencia som kom på løp fra høyre. Ecuadorianeren sendte ballen inn i nettmaskene, men jubelen ble kortvarig, for linjedommeren var oppe med flagget for offside.

Hjemmelaget holdt på presset sitt ut omgangen, men som på Old Trafford, klarte de ikke skape de store mulighetene, og det stod fortsatt 0-0 til pause.

Drømmen lever

Første omgang var ikke noe stort fyrverkeri av en forestilling, men det som manglet de første 45, skulle vi få i store doser i løpet av et par minutter i andre omgang. I det 56. minutt kom Valencia til innlegg på høyresiden.

Ballen så først ut til å havne bak United-spillerne som var på vei inn i boksen, men fra sin venstreback-posisjon kom Evra opp, og med sitt venstreben banket han ballen opp i lengste kryss, til vil jubel fra de tilreisende United-supporterne. United var i ledelsen!

På Old Trafford holdt Uniteds ledelse bare i noen få minutter før Bastian Schweinsteiger utlignet etter en pasning fra Mario Mandzukic. Denne gangen var ikke Schweinsteiger på banen, men det skulle likevel ikke ta lang tid før ballen lå i nettet bak David de Gea.

Under et minutt etter Evras scoring headet spissen inn utligningen, etter å ha slått nettopp Evra i en hodeduell inne i Uniteds 5-meter. Bayern fikk blod på tann og satte et voldsomt press på United.

Venter på bøddelen

På stillingen 1-1 lå det an til å gå mot ekstraomganger, men ute på banen var det lite som tydet på at United skulle få oppleve det. Bayerns press ble verre og verre, og innlegg og skudd kom fra alle kanter. Et mål måtte komme.

Nok en gang var Evra involvert. Franskmannen ga Robben for mye plass på høyresiden, og nederlenderen la inn hardt og lavt med sitt høyreben. Inne i feltet ventet Thomas Müller, som noe heldig klarte å endre retning på ballen, og sende tyskerne i føringen.

Siste sjanse

David Moyes valgte å sette inn Javier Hernandez for Darren Fletcher, og bare noen sekunder etterpå kunne mexikaneren få sin første mulighet. Kagawa dro seg nydelig fri på høyresiden, men pasningen inn mot Hernandez var for dårlig, og det gode løpet var til ingen nytte.

I stedet tok Bayern bedre vare på overgangsmuligheten de fikk, og Robben løp hele veien opp til Uniteds 16-meter, hvor han skjøt via Vidic og inn bak en utspilt De Gea til 3-1. Etter det var det ingen vei tilbake for United, og årets Champions League-turnering stoppet her for vår del.