– José Mourinho har ikke forandret seg

Tidligere Mourinho-disippel er ikke i tvil: Portugiseren har ikke gitt opp.

Michael Essien og José Mourinho hadde et svært fruktbart samarbeid i Chelsea, og også til dels i Real Madrid.

Faktisk så fruktbart at Essien viser til Mourinho som sin hvite far, noe som gir et greit bilde av forholdet de to har.

LES OGSÅ: Old Trafford viste sine sanne farger for Mourinho 

I et intervju med Daily Mail forklarer Essien hvorfor Mourinhos væremåte fungerte utmerket på han selv og hans lagkamerater – og hvorfor det kanskje ikke fungerer like bra i dagens fotball.

– For meg så er Mourinho fortsatt den samme. Han har ikke forandret seg. Han har den samme kampånden, og han jobber fortsatt like hardt for å endre ting.

– Han har hatt en massiv innflytelse på meg, og vi vil alltid ha et far og sønn-forhold. Han er en kriger, en som alltid vil vinne. Slik jeg kjenner han, vil han gjøre alt i sin makt for å snu rundt på situasjonen. 

For de som har fulgt fotball noen år, så er det tydelig å se at det har skjedd store ting på få år. Flere mener at spillerne i dag har for stor makt, og kanskje er ikke alle like mottagelige for direkte tilbakemeldinger lenger.

Michael Essien er blant disse. 

– Det stemmer nok det. Da jeg spilte under Mourinho i Chelsea så var han absolutt streng med oss, men det var for å få det beste ut av spillerne sine. For meg så fungerte det veldig fint, men alle er forskjellige.

– Kanskje… Nei, ting er annerledes nå, men det er fortsatt fotball. Du vet selv som spiller om du har gjort en god kamp. Da vil du fortest mulig tilbake på banen for å endre på det.