– José er en av de beste

Henrikh Mkhitaryan om livet i Manchester, om fansen, lite spilletid og hvorfor han valgte United.

– Min far lærte meg bestandig å utfordre meg selv og utvikle karrieren min. Jeg så da også overgangen til Manchester United som en mulighet til å vokse både som spiller og menneske.

Dette sier Henrikh Mkhitaryan ifølge ESPN til det armenske fotballforbundets nettside. Som kjent er Uniteds 27 år gamle midtbanemann for tiden på oppdrag i hjemlandet, hvor han lørdag kveld var med på å snu 0-2 til 3-2-seier i VM-kvalifiseringskampen mot det daværende topplaget i Gruppe E, Montenegro.

Mkhitiaryan har slitt med både skader og spilletid etter sommerens overgang fra Borussia Dortmund. Han avviser at det var de gode lønnsbetingelsene som fikk ham til å ta spranget over Kanalen fra Bundesliga til Premier League:

– Nei, det var så definitivt ikke pengene som dro meg til Manchester United. Jeg dro dit av fotballmessige og klubbhistoriske årsaker, ligaen, fansen og manageren. Mourinho er blant de beste i verden.

– Ingen skuffelser

Mkhitiaryan synes ikke å ha latt seg påvirke i nevneverdig negativ grad av at det store gjennombruddet til nå har uteblitt.

“Jeg står på helt til jeg har nådd mine karrieremål.”

– Henrikh Mkhitaryan

– Det er ingen skuffelser, kun utfordringer, påstår han, og forklarer at han ikke er av den typen som gir opp når han støter på hindringer.

– Isteden står jeg på jeg helt til jeg har nådd mine karrieremål, sier han bestemt, og fastholder at det er opp til ham selv å overbevise José Mourinho og staben hans. For at han er god nok, det er ikke Henrikh Mkhitaryan i tvil om:

– I dag får jeg ikke nok spilletid, så jeg må yte mitt aller beste for å få trenerstaben til å gi meg sjansen til å spille. Jeg vet at jeg kan lykkes i Manchester United, og ønsker å få vist alle at jeg fortjener å være en nøkkelspiller på dette laget, i denne ligaen.

Om sitt nye liv i Manchester, sier Mkhitaryan spøkefullt at «det er ikke så mye sol der, men jeg dro heller ikke til Manchester for å dra til stranden».

– Siden folk er så vennlige med meg har det vært relativt enkelt å tilpasse seg. Det er en dynamisk by som jeg liker å bo i. Og fansen, de simpelthen elsker fotball. De elsker sine spillere og støtter laget enten det vinner eller taper. Slikt gjør meg enda mer sulten på å spille for dem, avslutter Henrikh Mkhitaryan.