Jobben er din, Ole Gunnar – signerte for tre år

Jobbintervjuet til Ole Gunnar Solskjær er over. Nordmannen er ansatt som klubbens permanente manager.

Det bekreftet Manchester United i en pressemelding torsdag klokken 10.00.

Dermed føyer 28. mars seg inn i rekken av historiske datoer i 46-åringens karriere som spiller og manager på Old Trafford.

– Fra den dagen jeg kom hit, har jeg følt at dette er en spesiell klubb. Det var en ære å være United-spiller og deretter få muligheten til å starte trenerkarrieren min her, sier Solskjær i pressemeldingen.

– De siste månedene har vært en fantastisk opplevelse, og jeg ønsker å takke alle trenerne, spillerne og personene i klubben for jobben de har gjort så langt. Dette er jobben jeg alltid har drømt om, og jeg er veldig glad for at jeg får sjansen til å lede klubben videre. Forhåpentligvis kan jeg gi klubben den suksessen den fantastiske fansen vår fortjener.

LES OGSÅ:

Woodward: – Ole forstår klubben

Bekreftelsen kommer ikke som noe sjokk. Samtidig var det få som våget å spå at Solskjær kom til å lande den permanente jobben da han ble ansatt som midlertidig manager 19. desember. På det tidspunktet virket det mest sannsynlig at klubben ville gå for Mauricio Pochettino i sommer.

En eventyrlig forvandling i løpet av tre måneder endret imidlertid på det. Det fabelaktige Champions League-comebacket i Paris fjernet all tvil, og siden den gang har det nær sagt bare vært et spørsmål om når vikariatet skulle gjøres permanent.

MIRAKELET I PARIS: Den største bragden til Ole Gunnar Solskjær som midlertidig manager var 3-1-seieren mot PSG.

Solskjær har hele veien holdt fast på at han kun har konsentrert seg om å hjelpe klubben ut sesongen og sagt at hans eneste mål har vært å gjøre et så godt jobbintervju som mulig.

Nå får altså kristiansunderen oppgaven med å bygge det neste prosjektet på Old Trafford, etter at verken David Moyes, Louis van Gaal og José Mourinho klarte å vinne Premier League-tittelen tilbake.

Ifølge The Times signerte Solskjær kontrakten onsdag. Manchester Evening News skriver at spillerne som var til stede på Aon Training Complex fikk beskjeden samme dag.

Flere journalister melder at Mike Phelan og resten av trenerteamet blir værende i klubben.

– Resultatene Ole har skapt snakker for seg selv, sier administrerende direktør Ed Woodward i pressemeldingen.

– I tillegg til gode prestasjoner og resultater, bringer Ole masse erfaring, både som trener og som tidligere spiller. Han har et ønske om å gi unge spillere sjansen, og han har en dyp forståelse for kulturen i klubben.

– Alt dette gjøre at han er den rette personen til å lede Manchester United videre.

– Jeg ønsker å takke Ole og trenerteamet for alt de har gjort så langt og gratulere ham med denne ansettelsen. Fansen og alle i klubben står bak ham når han skal skrive neste del av historien.

DAG LANGERØD OM ANSETTELSEN:

Tre innholdsrike måneder

Andre kapittel av eventyret om Ole Gunnar Solskjær på Old Trafford begynte på best mulig måte med en fest av en fotballkamp i Cardiff. Den forløsende 5-1-seieren ble fulgt opp med nye trepoengere mot Huddersfield (3-1), i det som var hans første hjemmekamp, Bournemouth (4-1), Newcastle (2-0) og Reading (2-0) i FA-cupen.

Etter et ukesopphold i Dubai, som ifølge Solskjær var avgjørende på det tidspunktet, slo nordmannen sin største konkurrent i kampen om United-jobben med en 1-0-seier mot Tottenham. Den taktiske triumfen skal ha gitt spillergruppa troen på at dette var et prosjekt som kunne vare lenger enn ut sesongen.

FORNØYD MED SOLSKJÆR: Ed Woodward og Sir Alex Ferguson på tribunen i Paris.

På kort tid hadde avstanden til topp fire på elleve poeng allerede blitt utlignet.

Etter nok en imponerende borteseier mot Arsenal (3-1) i FA-cupen, kom det første poengtapet mot Burnley (2-2) i slutten av januar. To uker senere påførte Paris Saint-Germain Solskjær det første tapet, og med 0-2 på Old Trafford var det ikke mange som levnet United noen sjanse for avansement til kvartfinalen i Champions League.

United slo tilbake umiddelbart med en sterk borteseier mot Chelsea (2-0) i FA-cupen, før det ble 0-0 i den første duellen mellom Jürgen Klopp og Solskjær.

VIKTIG SEIER: David de Gea feirer seieren mot Tottenham med Ashley Young og Ander Herrera.

Ukesvis med rykter

Solskjærs største triumf er utvilsomt 3-1-seieren mot PSG. Med ni spillere ute med skader og en suspendert Paul Pogba på tribunen, gikk et ungt og fryktløst United-lag på banen for å vinne. To scoringer av Romelu Lukaku og en overtidsstraffe av Marcus Rashford sikret Solskjær enda større plass i historiebøkene om Manchester United.

I kvartfinalen returnerer nordmannen til Camp Nou, 20 år etter at han selv avgjorde finalen mot Bayern München.

I Paris mente Gary Neville at landslagspausen i mars ville være et gunstig tidspunkt for en annonsering. Det fikk den tidligere United-backen rett i.

Tidligere denne uken meldte Daily Mail at en annonsering kunne være nær. Onsdag kunne united.no røpe at Jim Solbakken var i England, og torsdag kom altså bekreftelsen.

På lørdag tar Old Trafford for første gang imot Ole Gunnar Solskjær som klubbens permanente manager.