– Jeg vil heller ha et hull i troppen enn et «rasshøl»

Andy Mitten har intervjuet Ole Gunnar Solskjær for United We Stand.

Andy Mitten har gjennomført et langt intervju med Ole Gunnar Solskjær til den nyeste utgaven av United We Stand. Hele intervjuet, som er langt, kan leses av UWS-abonnenter her.

Der ble han blant annet spurt om når han skjønte at han – til tross for den imponerende starten som midlertidig manager – skjønte at det måtte betydelige endringer til i klubben.

– Alt er enkelt når en vinner. Alle er blide og fornøyde – en har ingen problemer. Det er når vanskelige tider kommer at en kan se hvem du ønsker, og hvem som har den riktige mentaliteten med dine kjerneverdier.

– Vi kunne ikke se det før etter Paris, da vi fikk en dårlig resultatrekke. Det var da jeg så hvem jeg ønsket å bygge en stall som skulle være suksessfull på lang sikt rundt. En trenger noen egoer i fotballen, men laget må komme først. Jeg kunne se mer og mer mot slutten av sesongen hva vi trengte å forbedre.

OPPLEVDE MOTGANG: Ole Gunnar Solskjær.

– En trenger en sterk mentalitet

Heller ikke denne sesongen startet godt, noe som frustrerte Solskjær siden det ble jobbet hardt, men han har ingen problemer med at både han og laget fikk kritikk.

– Kritikken vi fikk var riktig fordi vi ikke vant nok kamper.

Senere har det blitt bedre, og Mitten ville gjerne vite hva Solskjær så på som Uniteds høydepunkt denne sesongen.

– City borte i desember. Jeg trodde det ville bli vanskelig, men vi hadde noen utrolige brudd og kontringer. Vi kunne ha scoret fire eller fem. I 20 minutter var vi ustoppelige, med rom over hele banen. Det var en herlig følelse etter den kampen. Familien min, mine to gutter, var der. Og så slo vi City [borte] igjen den neste måneden.

– City er et veldig godt lag, men de skapte ikke altfor mange sjanser i de kampene.

SOLSKJÆR OG PEP: Her i forbindelse med Uniteds seier borte mot City i desember. Solskjær har vunnet tre av fire enkeltkamper mot Manchester City denne sesongen.

Solskjær ville ikke røpe så mye da han ble spurt om overganger, men han snakket litt om arbeidet med å vurdere en spillers karakter/personlighet før en prøver å signere en spiller.

– Jeg vil heller ha et hull i troppen enn et «rasshøl».

– Personlighet er så viktig. Vi er et lag med et lagmiljø. En ønsker at spillere skal ha et visst ego, og litt «edge», men spillere må ha evnen til å tilpasse seg. For øyeblikket har vi en god miks av ungdommer og erfaringer.

– Vi ønsker å bygge et ungt og spennende lag, men en må gjøre hjemmeleksa. Hvis, for eksempel, vi er interesserte i en spiller som spiller for en spansk klubb, så ville jeg snakket med Juan og David. Hvis han var engelsk, så ville jeg spurt de engelske landslagsspillerne siden de kjenner ham, og få så mye informasjon som mulig om spilleren. En trenger en sterk mentalitet og en stor personlighet om en skal overleve på Old Trafford.

Enkelt valg med Maguire som kaptein

Solskjær ble også spurt om valget av Harry Maguire som kaptein bare noen måneder etter at stopperen kom til klubben.

– Det var flere grunner til det. Mick [Phelan] hadde ham i Hull, så han kjente ham. Jeg så ham, og han slo meg som en lederfigur helt fra den første treningsøkta da han etablerte seg med sin tilstedeværelse. Jo mer en blir kjent med ham, jo mer ser en en leder. Han vokste inn i den rollen. Ashley ønsket å dra til Italia, og når det skjedde, så var det ikke et vanskelig valg for meg. Han er en leder.

Hvor viktig er lederskap både på og utenfor banen blant spillerne?

– Det betyr noe hva klubben gjør, og det ser vi nå under «lockdown»-perioden. Klubben har vært fantastisk, og det har Harry også. Han har holdt kontakten med spillerne, og han er alltid den som starter samtalene. Han tenker på mer enn bare seg selv. Han har vært en skikkelig Manchester United-kaptein.

UWS-abonnement, og dermed tilgang til hele det lange Solskjær-intervjuet, kan kjøpes her.

LEDER: Harry Maguire.