– Jeg vil ha Thiago

Pep Guardiola håper å hente sin tidligere elev til Bayern München, og håper klubbens høye herrer gir grønt lys.

Thiago Alcantara har, hvis man skal tro avisene, flere ganger de siste ukene vært ‘svært nær’ en overgang til Manchester United. Nå har imidlertid Bayern München for alvor kastet seg inn i kampen om den spanske midtbanespilleren.

Tyskernes nye manager, Pep Guardiola, kjenner Thiago svært godt fra tiden i Barcelona, og vil nå hente sin tidligere elev til München.

– Jeg ønsker å hente Thiago Alcantara. Jeg har spurt Bayern München om jeg kan hente ham. Jeg vet ikke hva som kommer til å skje, sier Guardiola ifølge den anerkjente tyske fotballjournalisten Raphael Honigstein – og senere gjengitt av ‘alle’ engelske medier.

– Jeg kjenner ham svært godt. Jeg snakket med Rummennigge og Sammer om ham. Vi får vente og se.

PÅ VEI TIL BAYERN? Det kan se ut som om den tyske storklubben er i ferd med å signere Thiago.
PÅ VEI TIL BAYERN? Det kan se ut som om den tyske storklubben er i ferd med å signere Thiago.

Luksusproblem

Om Bayern-direktørene Matthias Sammer og Karl-Heinz Rummenigge gir grønt lys for Thiago-overgangen, og spilleren selv er interessert i å signere for de regjerende Champions League-mesterne, vil det bli enorm konkurranse om midtbaneplassene i Bayern.

Grunnen til at Thiago ønsker å forlate Barcelona skal være lite spilletid i den katalanske storklubben, og med konkurrenter som Bastian Schweinsteiger, Mario Götze, Javi Martinez, Toni Kroos, Thomas Müller og Luiz Gustavo vil det ikke bli noen enkel jobb for Thiago å spille seg til en plass i førsteelleveren. Guardiola mener imidlertid at han kan løse dette luksusproblemet om det skulle oppstå.

– Jeg tror ikke det vil være noe problem å hente enda en midtbanespiller. Jeg snakket med klubben om mine planer og fortalte dem hvorfor jeg ønsket Thiago Alcantara. Javier Martinez kan spille midtstopper, han spilte meget godt der i Athletic.

– Ingen ønsker å forlate Barcelona hvis de ikke føler at de ikke kommer til å få spille noe særlig der. Det er derfor jeg foreslo ham for klubben.

– Thiago er den eneste spilleren jeg vil ha, noe jeg fortalte dem. Det er han eller ingen. Vi har mange spillere, men vi trenger de unike kvalitetene som Thiago kan ta med seg.

- Klubben avgjør. Jeg har gitt dem min mening. Hvis de sier nei er det greit, avslutter Guardiola.

DE HØYE HERRER: Vil Uli Hoeness (f.v.), Karl-Heinz Rummenugge og Matthias Sammer gi Pep Guardiola (nr. to f.v.) grønt lys til å hente Thiago?
DE HØYE HERRER: Vil Uli Hoeness (f.v.), Karl-Heinz Rummenugge og Matthias Sammer gi Pep Guardiola (nr. to f.v.) grønt lys til å hente Thiago?