– Det er mest sannsynlig over

José Mourinho er ikke i tvil – United skulle hatt straffespark.

På papiret stilte José Mourinho et angrepsvillig lag mot Manchester City på søndag, men det så vi ikke mye av på banen.

Pep Guardiolas Manchester City gjorde tidvis akkurat som de ville med United – og fikk fortjent alle tre poengene med seg på bussen hjem.

At dommeren ville få hard medfart av Mourinho etter kampslutt var vel forventet, men portugiseren valgte en annen tilnærming til det hele. Han følte sympati med kamplederen.

– Klar straffe

José Mourinho trengte ganske nøyaktig ett sekunds betenkningstid før han svarte «JA» på spørsmål om United ble snytt for straffe, før han fulgte opp:

– Vi skulle hatt en klar straffe. Manchester City var heldige, og fikk mange dommeravgjørelser med seg, sa Mourinho til media rett etter kampslutt.

– Se, det var han som felte meg: Ander Herreras strafferop førte ikke frem hos Michael Oliver.

– Min første reaksjon er at jeg synes synd på dommer Michael Oliver. Han hadde en god kamp, men gjorde en viktig feil. Herrera skulle hatt straffe og da hadde det vært 2-2 med 20 minutter igjen. Dommerstaben gjorde en god jobb, så det var synd.

På spørsmål om tittelen nå er utenfor rekkevidde, var det heller ingen nøling fra portugiseren.

– Jeg vet ikke sikkert, men ja. Mest sannsynlig er det over. Manchester City er et godt lag med flaks og beskyttelse fra fotball-gudene, sa Mourinho til BBC.

– Akkurat som forrige sesong

Det var flere situasjoner i begge ender av banen som fint kan diskuteres, men det er ingen overraskelse at det er situasjonen hvor Ander Herrera går i bakken etter en stempling fra Otamendi som opptar portugiseren mest.

Dette har vi til og med sett før, mener Mourinho.

– Det er det samme som i fjor. Rooney skulle hatt straffe i duellen med Bravo – og det samme skjer i år. Michael var uheldig, for det var en klar straffe.

– To forferdelige mål å slippe inn – og langt fra det jeg forventet. City er et lag med kvaliteter, men jeg følte vi hadde kontroll på banespillet deres.

– Om vi gjorde nok for å vinne kampen? Det avhenger av perspektiv. City hadde ballen mye mer enn oss, men jeg synes spillerne mine kjempet bra. Dette var en kamp som ble avgjort av enkelthendelser – og straffesituasjonen med Herrera var én av disse.

Kunne forandret kampen: Romelu Lukaku

Noe overraskende var Mourinho ikke irritert over Manchester Citys konsekvente drøying av tid – og gikk til og med så langt som å gratulere motstander-laget for akkurat dette. Det er ikke godt å si om det var en smule ironi i det hele, men sjefen sa etter kampslutt at dette er noe han forventer også fra sine egne.

– Drøyingen er veldig viktig. Det er noe smarte og kreative spillere gjør veldig bra, og det er noe jeg ønsker av mine egne spillere også. Jeg ville aldri kritisert motstanderen for å gjøre det. Bra jobba, City.

José Mourinho innrømmer altså at det kan bli vanskelig å ta igjen City på dette tidspunktet, men bedyrer at fokuset nå allerede er på neste kamp. Sesongen er lang, men det er dessverre også veien opp til Manchester City som nå er elleve poeng foran United.


 

Ansvarlig redaktør Dag Langerød med sine tanker umiddelbart etter kampslutt:

Saken oppdateres.