– Jeg skal ikke legge skjul på at vi ønsker å være i Champions League

Marc Skinner har store ambisjoner om Champions League og troféer med United. Han tror litt av nøkkelen er en bærekraftig utvikling av hele troppen, og i torsdagens kamp får trolig flere av de nest beste muligheten.

I helga spilte United-kvinnene hjemme mot Manchester City, et oppgjør som endte 2-2.

Torsdag kveld er det klart for ny kvinnekamp, og denne gangen er det borte mot serielederen – fra divisjonen under.

United spiller nemlig ligacupkamp mot Durham, med kampstart 20.00 (skandinavisk tid) på torsdagskvelden. MUTV sender oppgjøret, og united.no kommer selvsagt til å følge kampen.

Everton, Manchester City og Leicester City er de tre andre lagene i gruppa til United og Durham, og bare gruppevinneren og det aller beste toerlaget (fem grupper) går videre fra gruppespillet. Siden Chelsea og Arsenal ikke er med i gruppespillet (på grunn av Champions League), så er trolig de tre beste lagene i gruppespillet plassert i en og samme gruppe.

Manchester United Women v Manchester City Women - Barclays FA Women's Super League
FORHÅPENTLIGVIS MER JUBEL: Bildet er fra da United tok ledelsen mot Manchester City. Forhåpentligvis går United i ledelsen mot Durham også – uten å gi fra seg ledelsen igjen.

Skinner om rotasjon og Champions League-ambisjonene

United har ikke eksperimentert så mye med lagoppstillingene hittil under Marc Skinner, noe som er ganske forståelig når en ny spillestil skal spilles inn. I denne kampen er det ventet flere endringer, og kanskje får en se både noen rutinerte backup-spillere og noen spillere som vanligvis spiller for U21-laget.

– [Ligacupen] gir meg en god mulighet til å se spillere som ikke har spilt så mange minutter, men som har vist kvalitet på trening. Jeg liker å få stabilitet i lagene mine i starten av sesongen, siteres Skinner på i forkant av Durham-kampen.

Manchester United Women Training Session
NY KAMP TORSDAG: Marc Skinner håper nok at noen av de nest beste kan skinne mot Durham.

Skinner er opptatt av å bygge en solid tropp, og snakker om det i forbindelse med klubbens Champions League-ambisjoner.

– En kan ikke bare ha elleve spillere. Dette laget har ambisjoner om å spille i Champions League. En trenger en stall på 21/22 spillere som kan rotere i hver posisjon. En kan bare gjøre det ved å øve i disse situasjonene. Hvis de presterer godt, så viser de at de er klare til å starte i andre kamper.

– Det er viktigere for meg å sørge for at vi bygger opp en bærekraft for å være et topplag i denne ligaen i mange år fremover. Jeg skal ikke legge skjul på at vi ønsker å være i Champions League, og å vinne ting, men vi må gjennomføre bærekraftige prosesser [for å komme oss dit].

Mer fra Marc Skinner – om Ella Toone og kampbelastning: 

Uniteds Durham-problem:

United slet tungt mot Durham i opprykkssesongen, og klubben fra nordøst-England var den eneste klubben United ikke klarte å slå i ligaen den sesongen.

Casey Stoneys lag vant 18 av 20 kamper, så det ble seks poeng mot alle lag, bortsett fra Durham som det ble bare ett poeng mot. Det ble 0-0 hjemme på Leigh Sports Village, og et 1-3-tap på bortebane.

United vant i det minste i ligacupen mot Durham den sesongen, og forhåpentligvis skjer det samme igjen denne gangen.

Durham har solgt ut alle billettene sine til kampen for aller første gang i klubbens historie, så supporterne er nok også lystne på å se Durham ta United-skalpen igjen.

Forhåpentligvis skjer ikke det – og så kan heller Durham få gjøre det bra i ligaen så lenge det hindrer Liverpool-opprykk!