– Jeg ønsker å vinne ligaen i fremtiden, og jeg ønsker at vi skal gjøre det med stil

Manchester United har havnet på fjerdeplass i WSL i tre sesonger på rad, og mange forventer at det blir slik denne sesongen også – men de store endringene i Manchester City denne sommeren gjør også at det er grunn til å tro at det kan bli spennende om den viktige tredjeplassen denne sesongen også.

United ser styrket ut, mens City i utgangspunktet ser noe svekket ut, og Marc Skinner ble i et intervju med Daily Telegraph spurt om jakten på en Champions League-plass.

Han ville ikke snakke konkret om posisjon, men la ikke skjul på at han har store ambisjoner i fotballen.

– Kan vi havne på en topp tre-plassering? Fansen vår vil forvente at jeg her sier «vi ønsker ikke å havne på fjerdeplass, vi ønsker å komme oss inn i Champions League», og ja, jeg ønsker å vinne Champions League i fremtiden. Jeg står ikke opp hver dag og gjennomgår det stresset jeg må for å være middels. Men jeg forstår også at det er en prosess, og jeg forstår også at en trenger litt flaks – en trenger at spillere tar steg, og at de tar ansvar. Så jeg ønsker å forberede oss til å vinne hver kamp heller enn å avslutte i en bestemt posisjon.

– Hør her, jeg kommer ikke til å sitte her og si at det [topp tre] ikke er vår ambisjon, men på samme måte som jeg ikke sitter her og sier «la oss havne på fjerdeplass», så sitter jeg ikke her og sier «la oss havne på tredjeplass». For meg handler det om å slutte å bekymre seg for det som kommer, om å slutte å bekymre seg for mai neste år – la oss gjøre september skikkelig. Det må handle om bortekampen mot Spurs, sa Skinner, og henviste til lørdagens seriestart på Tottenham Hotspur Stadium.

kvinnelaget233
HER STARTER 2022/23-SESONGEN: Tottenham får besøk av United førstkommende lørdag.

– Jeg ønsker å vinne denne ligaen i fremtiden, og jeg ønsker at vi skal gjøre det med stil. Jeg ønsker å gjøre noe som får dette Manchester United-laget til å være et lag som alle ønsker å se i årevis fremover, for jeg tenker at vi skylder kvinnefotballen det – at vi ikke bare vinner, men skaper noe som folk virkelig, virkelig ønsker å komme for å se.

Litt av forskjellen mellom United og de såkalte tre store forrige sesong var at United for ofte ga bort poeng på dårlige dager. Det håper Skinner å gjøre noe med, og han håper

– Så, kan vi gjøre det [klare topp tre]? Ja, selvsagt kan vi det, vi var så nært forrige sesong. Men jeg ønsker å være i stand til å vinne hver kamp selv når en ikke er på sitt beste. Det er det Chelsea har gjort, eller Manchester City og Arsenal når de har endt opp på toppen: de har vunnet kamper hvor de ikke har vært på sitt beste. Men de har også brukt mest penger. Det er en korrelasjon der. Og de har investert i troppene over den lengste perioden.

cityunited130222l
HAVNET PÅ FJERDEPLASS IGJEN: United tapte toppkampen mot Manchester City etter et sent langskudd av Caroline Weir, og det bidro sterkt til å vippe kampen om tredjeplassen i favør Uniteds lyseblå nabo.

United har investert denne sommeren også: ingen nøkkelspillere har forsvunnet ut, mens United ser styrket ut i forsvar, mens det også har blitt hentet inn flere spennende kant- og angrepsspillere. Nå håper Skinner at disse signeringene kan gi bedre resultater for United i toppkampene, siden resultatene i de kampene kostet United dyrt forrige sesong.

– Jeg mener forskjellen i de store kampene våre var «øyeblikkskapere» da vi møtte dem, og jeg mener vi har hentet noen slik denne sommeren.

Les hele intervjuet her.

Ellers bekreftet Marc Skinner på pressekonferansen før Villa-kampen at Rachel Williams er skadet de neste tre-fire ukene, mens han også bekreftet at Kirsty Hanson som ventet kommer til å gå på lån til Aston Villa for å få mer spilletid.

PS. United.no går gjennom United-stallen før sesongstart. Vi har foreløpig publisert artikler om keeperne og forsvaret. Fredag ettermiddag kommer artikkelen vår om den sentrale midtbanen.