– Jeg lever ut drømmen

Tahith Chong om sitt fremste mål og om hjelpen han får fra spillere som Marcus Rashford og Anthony Martial.

Portugisiske Maisfutebol møtte Chong i forbindelse med forrige ukes U20 Elite League-oppgjør mellom Portugal og Nederlands U20-landslag i Estoril, like utenfor Lisboa.

Kampen endte målløs, men den unge United-spilleren markerte seg som vanlig, og kilden kunne ikke dy seg: de måtte få 18-åringen med løvemanken i tale.

To ganger hadde de forsøkt seg gjennom det nederlandske fotballforbundet, begge ganger uten å få svar, men nå som Chong kom slentrende i deres retning etter kampen, forsøkte de seg med et forsiktig:

– Kan vi prate litt sammen?

– Jada, vi kan prate hvis laglederen min tillater det. Men kan jeg først få gå til skranken for å møte foreldrene mine, spør han, og roper over til dem.

Og snart får de pratesyke grønt lys til å fortsette. Det eneste som nå gjenstår er å vente på at det nederlandske supertalentet skal få snakket ferdig med sine to opphav.

– Målet er førstelagsspill

Men ventetiden blir ikke lang, og da benyttes umiddelbart anledningen til å spørre om når vi kan vente å få se ham på førstelaget.

Svaret kommer innpakket i det samme sjenerte smilet som de var blitt møtt med tidligere.

– I likhet med alle andre unge spillere, er målet mitt å spille meg inn på førstelaget. Det betyr mye tøft arbeid, men det er det som må til. Klarer jeg det ikke, må jeg bare jobbe desto hardere, sier han.

«Jeg lever ut drømmen. Over hele verden finnes det unge mennesker som har ambisjoner om å få spille for United, så ved å få være her blir jeg både takknemlig og lysten på å jobbe så hardt som mulig.»
- Tahith Chong

– Alle prøver å hjelpe meg

Videre forteller Chong at sommerens USA-tur ble en fantastisk erfaring:

– Jeg fikk sjansen til å spille sammen med førstelaget, med spillere rundt meg som prøvde å hjelpe meg. Det var også det eneste jeg trengte å konsentrerte meg om – å lære fra dem.

– Jeg lever ut drømmen. Over hele verden finnes det unge mennesker som har ambisjoner om å få spille for United, så ved å få være her blir jeg både takknemlig og lysten på å jobbe så hardt som mulig.

– Selv trener jeg med Marcus Rashford og Anthony Martial, spillere i verdensklasse, så jeg forsøker å ta til meg så mye jeg kan. Det beste jeg kan gjøre er å lære fra dem, sier en ydmyk Chong i intervjuet.

Fredag kveld blir han etter alt å dømme å se i startoppstillingen når U23-laget tar imot Reading på Old Trafford.

Her kan du lese hele intervjuet med Chong [OBS – på portugisisk].