– Jeg lærte mer av ham enn av noen annen manager

Wayne Rooney mener United burde beholdt Van Gaal i 2016/17-sesongen også.

– Jeg ble utrolig skuffet da Louis fikk sparken. For meg var det en fornøyelse å jobbe med han. Vi skulle beholdt ham den tredje sesongen også, for vi ville vært så mye sterkere.

Det skriver Wayne Rooney i forordet til boken «LvG – De trainer en de totale mens» (LvG – The Manager and the Total Person) som nylig ble publisert i Nederland.

Skader ødela

Rooney kom til United fra Everton i 2004 og under Sir Alex Fergusons ledelse vant spissen blant annet fem ligagull, Champions League, klubb-VM og ligacupen to ganger.

Men det var under Van Gaals ledelse at fikk Rooney oppfylt drømmen om å vinne FA-cupen.

GODT FORHOLD: Wayne Rooney og Louis van Gaal kom godt overens. Her fre treningen dagen før Champions League-kampen mot PSV, høsten 2015.

Likevel vekker uttalelsene, eller rettere sagt forordet i boken, oppsikt. 

– Jeg følte vi var på rett vei og spillerne begynte å forstå visjonene hans. I de to årene lærte jeg mer enn under noen annen manager. Derfor vil jeg alltid være takknemlig. Ikke bare fordi han ga meg kapteinsbindet, men også for den tilliten han viste meg, skriver Rooney.

Det er en kjennsgjerning at United hadde enorme skadeproblemer i den andre sesongen til Van Gaal, og Rooney mener det er en sterkt medvirkende årsak til at United ikke kjempet helt i toppen.

– Vi hadde kanskje ikke det beste laget uansett, men vi kunne i alle fall ikke ha råd til å ha tolv spillere skadet. Vår beste ellever var god nok til å bli blant de fire beste, men da vi fikk alle skadene kom også problemene. Vi hadde ikke den samme kvaliteten i stallen som tidligere sesonger, skriver Rooney.

– Louis lo av bokseepisoden

I den samme boken forklarer Van Gaal at han valgte Rooney som kaptein for at han skulle bli mer voksen også utenfor banen.

Nederlenderen innrømmer at det ikke lyktes. 

FIKK OPPFYLT DRØMMEN: Wayne Rooney med FA-cuptroféet han vant i Louis van Gaals siste kamp som United-manager.

Den tidligere United-sjefen hadde derimot ingen problemer med å se den humoristiske siden av saken da Rooney ble førstesideoppslaget hos tabloidpressen etter ha arrangert en boksekamp hjemme hos seg selv sammen med tidligere lagkamerat Phil Bardsley og en bekjent.

– Jeg hadde bare et behov for å tenke på noe annet enn fotball. Vi hadde noen øl og tok på oss boksehansker, men da videoklippet endte opp overalt tenkte jeg at jeg burde fortelle manageren det. Da jeg gikk inn på kontoret hans, brøt han ut i latter da han så meg, forklarer Rooney.

– Det var overhodet ikke noe problem for ham. Media gjorde det til en stor sak, men Louis bare lo.