– Jeg holdt på å gi opp fotballen

Daniel James forteller om en ungdomstid hvor han heller ville være med venner enn å spille fotball.

Daniel James har spilt mer og levert bedre enn det mange kanskje hadde tenkt før sesongen. 21-åringen står allerede med tre scoringer i United-trøya og ser ut til å ha gjort en av de to kantposisjonene til sin egen.

Han har også blitt en liten favoritt hos United-fansen for sin arbeidsmoral, sitt smittende smil og den positive energien han har på banen.

Men det har ikke alltid vært det samme smilet og den samme positiviteten ute på banen hos James. Som ung gutt i Hull slet han i mange år med motivasjonen. I et ekslusivt intervju med United-magasinet, Inside United, snakker han om ungdomstiden i Hull, der det ofte var andre ting han hadde mer lyst til enn å dra på treninger.

– I starten (av Hull-oppholdet), da jeg var tolv år gammel, holdt jeg faktisk på å gi opp fotballen. Jeg nøt det rett og slett ikke, forteller James.

Det gikk så langt at han snakket moren og faren sin om det, men også trenerne hans i Hull.

IMPONERT: Daniel James har allerede rukket å presentere seg for United-fansen ved flere anledninger.

– Jeg sa til mamma og pappa at jeg heller ville spille fotball med vennene mine. Jeg trente mest på kveldene, men da jeg kom tilbake fra skolen hadde jeg mer lyst til å dra ut med vennene mine enn å dra på trening.

– Det var også seriøse møter med trenerne mine i Hull. De sa at de så potensialet mitt og mente at jeg burde bli der, fortsetter James.

Heldigvis for James selv, United-fans og walisere som liker fotball, så ble han i Hull for å utvikle seg videre.

– Jeg utviklet meg mye som menneske etter det, særlig da jeg dro for å spille min første landskamp for Wales som 14-åring.

Under sin første landslagssamling skjedde det også noe annet som skulle forandre James sin karriere. I kampene mot Belgia og Sveits fikk nemlig James for første gang prøve seg som ving.

– I Hull spilte jeg spiss, men det at jeg spilte ving for Wales tror jeg er grunnen til at jeg har blitt den spilleren jeg er i dag. Ellers hadde jeg nok spilt i en annen posisjon, forklarer James.

Hele intervjuet blir først tilgjengelig i oktober-magasinet til Inside United.