– Jeg har modnet

José Mourinho forklarer også hvorfor Pep Guardiola vant gull med Bayern München.

José Mourinho har satt seg ned med France Football og skal vi tro portugiseren har han forandret mye ved seg selv de siste årene.

– Privatpersonen Mourinho prøver å være det motsatte av treneren. Han er langt mer diskret og rolig. Jeg kan dra hjem fra jobb uten å se fotball på tv. Det kunne jeg ikke før. Da var jeg konstant , 24 timer i døgnet.

Mourinho sier at han nå er komfortabel med den han er, og at han har modnet mye på veien.

– En seier betyr ikke nødvendigvis himmelen, og et tap betyr ikke helvete.

Før han fortsetter:

– Jeg tror jeg er i stand til å formidle denne roen til spillerne mine. Jeg har de samme ambisjonene som før, jeg er like involvert og profesjonell, men jeg har mer kontroll på følelsene mine.

Dette er vel en sannhet med modefikasjoner, for tidligere i sesongen ble Mourinho ilagt en karantene som følger av et vannflaske-spark i kampen mot West Ham.

Utvist: José Mourinho mot West Ham i november 2016.

José Mourinho har også en klar tanke om hvorfor konkurransen i Premier League skiller seg fra de andre ligaene, og kanskje kan man tolke det som et stikk i retning Pep Guardiola.

– I England står alle klubbene sterkt økonomisk, så det er et åpent marked for alle. Ta Bayern München for eksempel, de vinner serien hvert år fordi de henter Borussia Dortmunds beste spiller før hver sesong. Jeg kom til en klubb med en prestisjetung historie, men ingen klubb i England kan være dominere konstant lenger, avslutter Mourinho.

Intervjuet i sin helhet kommer på engelsk på tirsdag, men her kan du lese noen utdrag allerede nå.