– Jeg har blitt sterkere og bedre

Odion Ighalo er en del av en spissrekke hvor ting ser mer oppløftende ut enn i høst.

Han tror det er en fordel at spissalternativene er ganske forskjellige.

– Anthony Martial er en direkte spiss, og han liker å spille med ballen i beina. Rashy liker å løpe inn i bakrom. Jeg mener jeg bringer på bordet noe annet enn de [andre] spissene vi har. Jeg kan spille med ryggen til mål, og jeg kan holde på ballen. Jeg er sterk, så det er annerledes, og for ulike kamper kan vi ha ulike spillemønstre og ulike strategier. Det er godt å ha ulike typer spisser for å oppnå det en ønsker, forteller Ighalo til United Review.

I tillegg til disse tre så har en jo også Mason Greenwood, som i likhet med Rashford har spilt vel så mye som ving denne sesongen, men som også bidrar med mange mål.

Ighalo mener at han har blitt en bedre spiss siden han var i Watford.

– Jeg tror jeg er enda sterkere nå enn da [jeg var i Watford], kan kjempe mer, pluss at jeg har erfaringen til å gjøre hva som skal til for å score mål og å hjelpe laget. Jeg føler jeg har blitt bedre siden den gang.

BEDRE ENN I WATFORD: Odion Ighalo.

Selv om angrepsalternativene er forskjellige, så har de til felles at det er vanskelig å komme utenom målstatistikken når en skal vurdere hvordan de har gjort det.

– Spisser vurderes etter mål, og noen ganger blir en trist når en ikke scorer. Så lenge laget vinner, så er det det viktigste, men som spiss vil jeg gjerne score i hver kamp. Det er det en vurderes ut fra – mål, mål, mål.

– Det er slik en måler hvor god en spiss er – etter hvor mange mål en har scoret. Det er det folk ønsker å vite. Det er derfor vi alltid er ivrige etter å score mål, og hvorfor jeg gir mitt beste hver gang jeg er på banen for å sørge for å skape sjanser og å score mål. Men hvis jeg ikke scorer, og lagkameratene mine gjør det, så er det OK for meg så lenge vi vinner kampen.

Ighalo har uansett gjort en god jobb for United hittil, med fem scoringer på fire kamper fra start (tolv kamper til sammen).

GLAD NÅR LAGKAMERATENE SCORER MÅLENE OGSÅ: Odion Ighalo, her etter Manchester-derbyet da Anthony Martial og Scott McTominay scoret målene i 2-0-seieren.