– Jeg har alltid slitt med selvtilliten, så det betyr mye når Casey sier noe slikt

Leah Galton har imponert stort denne sesongen, og har virkelig funnet tilbake til kjærligheten for fotballen.

I likhet med herrelaget spiller ikke kvinnelaget heller kamper nå på grunn av coronaviruset.

Leah Galton scoret to mål i Uniteds siste kamp før pausen (mot Everton), og hun har blitt intervjuet av ManUtd.com, og der kunne hun fortelle at det å score flere mål er noe hun har jobbet hardt med.

– Helt klart. Jeg og Casey hadde en prat for ikke så lenge siden, hvor vi ble enige om at et av målene for meg var å score flere mål. Jeg elsker selvsagt å ha målgivende pasninger, men det gir meg veldig mye selvtillit å score, og det kan selvsagt gi oss en større sjanse til å vinne. Så jeg har jobbet hardt på trening med å ta sjansene mine så godt jeg kan.

Hennes første mål mot Everton ble nominert til klubbens månedens mål-pris.

– Det er det beste i United-karrieren min. Jeg har jobbet med det – gå inn og ut, for så å få ballen forbi keeper på nærmeste stolpe. De fleste keepere vil forvente at ballen går mot det lengste hjørnet fra en slik posisjon, noe som betyr at de ofte begynner å bevege seg den veien før du skyter, så det var godt å bruke den kunnskapen til å score ved å sette den inn ved nærmeste stolpe.

SETTER INN UNITEDS FØRSTE: Leah Galtons første mål mot Everton.

Galton signerte en ny kontrakt med klubben i januar.

– Det var en veldig god følelse, det å ha den sikkerheten, og å vite at jeg er bundet til det stedet jeg ønsker å være. Jeg ønsker ikke å være noe annet sted, så at klubben ønsker meg også, var skikkelig fint, det å bli ønsket slik er den beste følelsen.

Så veldig overraskende er det jo ikke at Galton var ønsket med videre, siden hun kanskje har vært Uniteds aller beste spiller denne sesongen. Manager Casey Stoney uttalte etter at Galton signerte at hun var «en av de beste i landet i sin posisjon».

– Jeg har alltid slitt med selvtilliten min, så det betyr mye når hovedtreneren sier noe slikt offentlig. Hun ville ikke sagt det om hun ikke mente det, og hvis det er det Casey Stoney mener, så gir det meg selvtillit til å bli en av de beste vingene i verden.

– Jeg har tatt mange steg i United, etter at jeg hadde en lang pause fra fotballen før jeg kom hit. Min kjærlighet for spillet har gått gjennom taket siden jeg kom hit, ikke bare fysisk men også mentalt. Mye av det er på grunn av laget – filosofien, hvordan vi trener og jentene generelt – men hovedtreneren spiller også en stor rolle i det, selvsagt.

HØYT RESPEKTERT: Casey Stoney.