– Jeg håper United vinner ligaen

Rafael Da Silva har ikke glemt sin gamle klubb

Det har gått to år siden den sprudlende brasilianeren til manges sorg forlot Old Trafford. Han dro over Kanalen og skrev under på en fireårskontrakt med franske Lyon, og siden har han hatt suksess som høyreback på Parc Olympique Lyonnais. 

Syv år og 170 førstelagskamper med United-logoen på brystet har imidlertid satt sine spor. Naturligvis har de det. Rafael Da Silva, som i mellomtiden har rukket å bli 27 år gammel og veletablert i Gallia, har mange gode minner fra klubben som ga ham og broren sjansen til å komme til Europa. Han kommer heller aldri til å glemme den.

Jeg var jo svært lykkelig på Old Trafford. Det var der jeg vokste opp både som menneske og fotballspiller.
- Rafael Da Silva

– Jeg var jo svært lykkelig der. Det var der jeg vokste opp både som menneske og fotballspiller, minner han om i et intervju med FourFourTwo-magasinet, ifølge The Mirror.

– Fergie så ikke forskjell på oss

Blant annet ser han lattermildt tilbake på episoder med Sir Alex Ferguson. Den tidligere United-manageren hadde store problemer med å skille de to tvillingene fra hverandre, noe som til stadighet førte til komiske situasjoner.

– Det skjedde mange ganger, sier Rafael, og viser til eksempelet om en sjef som ikke rent sjelden kom bort til ham før trening og sa: «Kom igjen, stikk over på venstre».

– Når det skjedde, pleide jeg å bare se på ham. Da sa han bare: «Jeg mente høyrevingen, Rafael!»

– Det er morsomt å tenke på det nå — i mitt liv betyr Fergie noe helt spesielt.

SIR ALEX og RAFAEL DA SILVA etter Premier League-triumfen i 2013, Uniteds 20. og, inntil videre, siste ligamesterskap.

Ingen over, ingen ved siden

– Han (Sir Alex) er den beste manageren jeg noensinne har jobbet under. Jeg lærte så mye av ham, og derfor er jeg ham evig takknemlig. Han hadde alltid noen gode råd med seg på trening.

– Han visste nøyaktig hvordan han skulle håndtere hver eneste en av sine spillere; hvem han kunne gjøre bedre med noen motiverende komplimenter, og hvem han måtte være litt mer streng mot. Det, pluss hans fotballkunnskaper, gjorde ham til den beste.

– Solide signeringer

Nå krysser den brasilianske krølltoppen alle sine fingre i håp om at Manchester United bygger videre på den solide sesonginnledningen og sikrer seg Premier League-troféet. Det vil i så fall bli klubbens 21. ligamesterskap.

– Med de kjøpene de har gjort føler jeg meg trygg — jeg håper at de vinner ligaen denne sesongen, avslutter Rafael, som selv vant tre ligatitler, to ligacuper og FIFAs klubb-VM før han i 2015 sjekket ut og dro til Frankrike.