Rafael om Camavinga: – Jeg hadde elsket å se ham i United

De siste ukene har det versert spennende rykter om Uniteds interesse i det franske vidunderbarnet Eduardo Camavinga. 18-åringen har allerede rukket å spille to hele sesonger på fransk toppnivå med Rennes og har også Champions League-erfaring fra foregående sesong.

Én av dem som kjenner godt til midtbanespilleren, er tidligere United-spiller Rafael. Han møtte Camavinga som Lyon-spiller midtveis gjennom sistnevntes gjennombruddssesong, 2019/20-sesongen.

I det 89. minutt fikk unggutten ballen 35 meter unna mål, gikk av tre motspillere, inkludert Rafael, før han satte kampens eneste og avgjørende mål.

Uniteds tidligere brasilianske høyreback er ikke i tvil om Camavingas kvaliteter.

– Han er en veldig god spiller, sier 31-åringen i et intervju med forfatter Wayne Barton på Youtube-kanalen Talk of the devils.

Den sesongen spilte Camavinga i nærmest samtlige kamper Rennes spilte i Ligue 1 og midtbanespilleren kom også med da sesongens lag i den franske toppdivisjonen ble kåret.

Spesielt imponerende blir det når man tar franskmannens unge alder i betraktning.

– Den første sesongen hans var han fantastisk. Bare utrolig i en alder av 17 år, sier Rafael.

GAMLEKLUBBEN: Brasilianske Rafael hadde ikke hatt noe imot å se Eduardo Camavinga i klubben der han blant annet vant Premier League.

Han mener dog at unggutten ikke imponerte like mye foregående sesong.

Camavinga spilte fortsatt flesteparten av Rennes’ kamper, men laget sakket akterut i ligaen. Fra å avslutte på tredjeplass i 2020, falt laget til sjetteplass i 2021. Statistikksiden Whoscored gir også unggutten en noe lavere karakter for foregående sesong sammenliknet med gjennombruddssesongen.

I 2020 avsluttet unggutten med en snittkarakter på 7,12 ut av ti. Foregående sesong endte han på 6,8.

– Så skjedde det som vanligvis skjer med unge spillere, også med meg – sesongen etter (gjennombruddet) droppet han litt i prestasjonene. Men det er bare vanlig, sier Rafael og fortsetter:

– Når du får press på deg om å levere på et høyt nivå og du spiller en dårlig kamp, begynner du å tvile på kvaliteten din.

Den bittelille formduppen til tross, Rafael tviler ikke på at unggutten ville vært en god investering for hans gamle klubb.

Camavinga er en veldig, veldig god midtbanespiller. Jeg hadde elsket å se ham i United.