– Jeg følte at vi måtte bygge på nytt

Ole Gunnar Solskjær var ikke i tvil om hvilken utfordring som ventet han da han tok United-jobben, og sier trofeene vil komme tilbake til Old Trafford om fremgangen fortsetter.

Ole Gunnar Solskjær jakter fremdeles sitt første trofé som United-manager, men sier lagets utvikling i ligaen gir et bedre bilde på fremgangen enn et cuptrofé.

Et stikk til forgjengerne

– Målet er å vinne troféer, men om vi vinner et trofé betyr det ikke at vi er tilbake på toppen. Pokaler kan også bli litt mer en «ego-ting» for managere og klubber og  noen ganger kan et trofé skjule hvilke utfordringer du har i en klubb. Det er ligaen som viser om du har fremgang og har progresjon og stabilitet til å kjempe i toppen, sier Solskjær.

DYKTIG: Ole Gunnar Solskjær har høstet ros fra flere hold for måten han behandler spillerne på. Selv om Anthony Martial har hatt en vanskelig sesong, forsvarer nordmannen sin franske spiss til det fulle.

Både Louis van Gaal og José Mourinho vant troféer med United. Legger du godviljen til kan du også si at David Moyes gjorde det ved å vinne Community Shield mot Wigan i 2013.

Solskjærs utsagn kan nok tolkes som et lite stikk til forgjengerne, men han er klar på at andre parametere enn cupsuksess er best egnet til å vise lagets utvikling. 

– I en cupturnering kan du være heldig med trekningen eller i enkeltkamper, men ligaen er melk og brød. Det er her du må slå tilbake etter nedturer og vise at du kan håndtere presset hver eneste uke, påpeker Solskjær.

Nordmannen sier at han mente det var nødvendig å bygge United på nytt etter at han overtok managerjobben. Etter en drømmestart på managerkarrieren gikk det mer i bølgedaler i en lang periode, men etter kjøpet av Bruno Fernandes har de fleste piler pekt i riktig retning for nordmannen.

Kanskje med unntakt av fire semifinaletap i tre ulike turneringer (det ene før Bruno kom inn).

På spørsmål om hvordan Solskjær selv definerer fremgang, valgte nordmannen å tegne et større bilde.

– Troféene vil komme

– Vi har nå 12 poeng mer enn vi hadde etter det samme kampantallet sist sesong. Når du ser den kulturen vi har innarbeidet i det daglige, føler jeg at vi har sett en klar forbedring. Guttene har tatt til seg de vi ønsker at de skal, men andre får vurdere hvordan de mener fremgangen har vært.

LAGETS TALISMAN: Bruno Fernandes har vært en åpenbaring for Solskjærs United siden overgangen fra Sporting Lisboa.

Solskjær har unektelig et godt poeng hva ligaformen angår. 

Etter 29 kamper sist sesong var fasiten 45 poeng og en målforskjell på 14 plussmål. Denne sesongen står United med 57 poeng og 24 plussmål.

– Alle managere ønsker å vinne alle kamper. Det kan imidlertid komme et punkt i en sesong der du må prioritere ned en turnering for å gjøre det bra i en annen, men det har ikke jeg gjort så langt. Samtlige spillere trenger å lære hvordan de skal håndtere forventningene. Men fortsetter vi fremgangen så vil også troféene komme, sier Solskjær.