– Jeg elsket å se Mourinhos feiring

Gary Neville lot seg rive med av José Mourinhos måte å reagere på etter seieren over Juventus.

– Jeg elsket det, skriver den gamle United-kapteinen i sin spalte hos Sky Sports. Han mener at spillerne viser at de kjemper for sin manager, og det bare en måned etter at det fremkom rapporter om at portugiseren ville bli sparket uansett hva som skjedde mot Newcastle.

– Noen vil hevde at de ikke likte det [måten han feiret i Torino], men selv mener jeg at det bør vises reaksjoner og lidenskap når kampen er over.

– Jeg likte til og med reaksjonen hans etter oppgjøret mot Newcastle, sier Neville, og tenker på den mye omtalte «bannesaken» der Mourinho først ble frikjent. Det viste seg å være en avgjørelse FA ikke klarte å leve med og derfor har anket.

Har stått stødig i stormen

– For meg har Josés beste kvaliteter vært at han har vært umulig når han har tapt og umulig når han har vunnet. Det var bestandig fengslende å følge med på.

– Når jeg tenker på pressekonferansen hans etter Juventus-kampen og noen av en-linjerne han kom opp med der, sammenliknet med bare for noen uker tilbake, som dagen før Newcastle-kampen, så er forskjellen enorm. Han har stått imot og vist fasthet og besluttsomhet.

NYDELIG REAKSJON, synes Gary Neville.

Chelsea-kampen viktigst

Som kjent klarte United å komme tilbake fra 0-2 mot Newcastle til å vinne oppgjøret 3-2, men Neville anser likevel 2-2-resultatet mot Chelsea, hvor United var sekunder fra å vinne, som det viktigste i den videre prosessen.

– Det var nære på, ja, det hadde føltes som om noe var i ferd med å skje og at verden kollapset rundt klubben og manageren. Det hadde føltes som at det var endringer på vei, og derfor tror jeg at Chelsea-kampen var den store.

– At spillerne bare var sekunder fra å vinne på Stamford Bridge må ha gitt dem selvtillit, og siden har de bare vokst og vokst.

– Forestillingen og resultatet på Stamford Bridge fikk positiv innvirkning på spillerne..

Mye mangler fortsatt

– Spillemessig har det ikke vært all verdens, men de har vært innbitte og besluttsomme. For en måned siden var mange sterke i troen på at spillerne ikke støttet manageren sin, men det kjøpte jeg ikke.

– Ingen vinner borte eller viser et så sterk vinnerinstinkt uten å kjempe til siste slutt. Selv om ikke alt er perfekt og det har knirket i forholdet mellom José og spillerne, mener jeg at de nå har vist at de slåss for drakten, emblemet og klubbens trenerapparat.

De mørke skyene holdes unna

– Men det spilles fortsatt ikke strålende fotball. Jeg synes at de spilte ganske bra mot Juventus, men det viktigste er at de står imot og nekter å gi opp. Det er en god kvalitet å ta med seg.

– Vi ser ikke et Manchester United på sitt beste. Det er heller ikke et United som er i nærheten av å prestere på 100 prosent, men vi ser et lag som henger med selv når de blir utspilt. Så livner de til i perioder. Paul Pogba, Anthony Martial og noen andre, våkner til live og leverer i øyeblikk som gir scoringer. Det er det som skjer i øyeblikket, og slikt som bygger selvtillit til å holde de mørke skyene borte.