– Jeg ble mye bedre etter jeg forlot Manchester

Memphis Depay erkjenner at han ikke lyktes i Manchester United.

Det vakte stor optimisme blant Manchester United-supporterne da Memphis Depay ble hentet til Manchester United – av sin tidligere landslagsmentor Louis van Gaal, sommeren 2015.

Mange var klar over nederlenderens utfordringer utenfor fotballbanen, men Depay hadde lenge vist glimt av hva han var god for. Det så vi imidlertid lite til etter overgangen til United.

– Alle kan se jeg er bedre nå

Bare to år senere forlot han England til fordel franske Lyon.

– Alle vet at oppholdet mitt i Manchester United ikke var en suksess. Jeg er bare glad for at jeg er den spilleren jeg er i dag, sier Depay på en pressekonferanse tirsdag, ifølge ESPN.

– Jeg kan se tilbake på det og si jeg ikke ønsket at det skulle gå slik – det ønsket ingen – men ting skjedde, og jeg ble en mye bedre spiller. Jeg merker det i kamper, og alle kan se det, sier han.

– Manchester er rød!

Nederlenderen har pratet med pressen i forbindelse med Lyons bortekamp mot Manchester City i Champions League onsdag. Angriperen er altså tilbake på tidligere hjemtrakter.

– Byen er ennå rød, og vi vil forsøke å få med oss et godt resultat mot de blå, sier Depay om City-kampen.

Spesielt å være tilbake

Det er første gang han er tilbake i fotballbyen siden han forlot Manchester, og nå virker han ivrig på å få vist seg frem.

– Det føles spesielt, og jeg gleder meg til å komme tilbake og spille mot Manchester City, sier han.

– Jeg har forbedret meg mye, ikke bare på banen, men som person også. Jeg har blitt mer moden. En får livserfaringer både av og på banen. Da jeg kom tilbake i dag følte jeg meg som en annen person, sier han.

Vil ikke snakke offentlig hva som skjedde

Depay sier også at han ikke har pratet med Van Gaal siden han forlot klubben.

– Jeg møtte han under Dirk Kuyts testimonialkamp, men vi snakket ikke særlig om det. Noen av det som skjedde ønsker jeg ikke å si offentlig. Det har ingenting å si lenger … men kanskje det kommer frem om jeg skriver en bok en gang, sier han.

Han sier imidlertid at han stadig har kontakt med United-spillere.

– Jeg ønsker dem alt det beste, og en vet aldri hva som skjer i fremtiden, sier han.