– Jeg bidro ikke nok…

Memphis Depay snakker om den tunge tiden i Manchester United.

Det var knytt høye forventninger til den unge og talentfulle Memphis Depay da han ble hentet til Manchester United sommeren 2015.

Den eksentriske angriperen hadde gjort seg bemerket både på landslaget og i PSV Eindhoven. Da han kom til United, ble han gjenforent med tidligere nederlandsk landslagssjef, Louis van Gaal, og sammen skulle de løfte United til nye høyder.

– Hurtigste ligaen i verden

Slik ble det ikke. Depay ble kritisert for manglende – eller svake – holdninger, og falt gjennom i United. På én og en halv sesong i United scoret han åtte mål og hadde én assist.

– Jeg bidro ikke nok første sesongen. Men jeg tror virkelig en trenger et år på å gjøre det bra i Premier League. Det er den hurtigste ligaen i verden. For det andre, hadde jeg selvtilliten min tilbake, men jeg fikk ikke spille, sier Depay til L’Equipe, ifølge Manchester Evening News.

VAN GAAL: Hentet Memphis Depay.

«Er jeg god nok?»

Depay innrømmer at det tærte på selvtilliten.

– Det er da du ser deg selv i speilet, og begynner å stille deg selv mange spørsmål: «er jeg ikke god nok?» Det var veldig tøft. For å være positiv, er en nødt til å være sterk mentalt. Jeg vokste på den erfaringen, og det er verdifullt for meg den dag i dag.

Nederlenderen ble solgt til Lyon i januar i år, og har siden oppholdt seg i den franske Ligue 1-klubben.