– Jeg aner ikke hvordan den historien oppstod

– Noen må ha drømt det og så har det blitt til en vandrehistorie, forklarer Rio Ferdinand.

David Moyes fikk ingen lykkelig tid som Manchester United-manager.

Før debutsesongen var omme, hadde skotten fått avskjed på grått papir og United styrte mot den svakeste ligaplasseringen siden 1989/90-sesongen.

– Han er en god spiller, men…

Flere av spillerne hadde problemer med forholdet til Moyes og staben hans, og Rio Ferdinand legger ikke skjul på at han og Moyes var uenig i mye.

Men den tidligere United-stopperen avliver samtidig en seiglivet myte om at Moyes skal ha beordret Ferdinand til å se videoklipp av den tidligere Everton-spilleren Phil Jagielka for å forbedre spillet sitt.

FØR IDYLLEN BRAST: Rio Ferdinand og David Moyes poserer for fotografene på sommerturnéen i 2013. Det tok ikke lang tid før de to røk uklar om flere ting. Men at Moyes skal ha vist videoer av Phil Jagielka til Ferdinand er en myte uten rot i virkeligheten.

– Jeg aner ikke hvor den historien kommer fra. Det skjedde aldri, forklarer Ferdinand til Robbie Savage i programmet 606 Savage Social.

– Hør, Phil Jagielka var en veldig god spiller, men jeg er sikker på at David aldri ville vist oss videoer av Phil for å beskrive hvordan vi skulle gjøre ditt eller datt. Det er bare en av disse sprø historiene som har dukket opp fra løse luften. Noen må ha drømt det, og så har det blitt en god vandrehistorie, legger Ferdinand til.

– Hadde våre krangler

Ferdinand avslører imidlertid at han og Moyes havner i noen heftige feider fra tid til annen.

– Det var noen opphetede diskusjoner mellom meg, Vida (Nemanja Vidic, red. anm) og David Moyes. Det var flere ting vi ikke var enige om blant, annet den defensive strukturen og posisjoneringen, medgir den tidligere United-stopperen.

KONGE I MOSKVA: Rio Ferdinand var kaptein for United i Champions League-finalen i 2008 mot Chelsea.

 

Det var neppe enkelt, verken for spillerne eller David Moyes selv, å skulle håndtere endringene managerbyttet medførte etter så mange år med Sir Alex Ferguson ved roret.

– Moyes ville gjøre ting på sin måte og vi var ikke enige med en del av det han sa. Men slik er fotballen og slike situasjoner vil David Moyes ha hatt med mange spillere før oss og han vil helt sikkert ha det i fremtiden også, sier Ferdinand.