IKKE PÅ SKINNER: Dortmund-oppholdet har så langt vært tungt for Adnan Januzaj

Ingen i Europa skapte mer

DE UTLÅNTE: Men belgieren fikk likevel kritikk på spillerbørsen.

Thomas Tuchel valgte å spare en rekke spillere da laget hans gjestet Toumba Stadium i Thessaloniki torsdag kveld.

Med offensive spillere som Ilkay Gundogan, Shinji Kagawa og Pierre-Emerick Aubameyang på benken, fikk Adnan Januzaj muligheten fra start for tyskerne.

Men unggutten klarte angivelig aldri å innfri. ESPN har gitt Dortmund-spillerne karakterer fra 1-10, og Januzaj er, sammen med Dortmund-stjernen Marco Reus, den eneste spilleren som kun oppnår karakteren 3.

– Januzaj manglet skarpheten i denne kampen. Han ga bort ballen veldig lett altfor ofte, og skapte veldig lite offensivt for Dortmund, skriver journalisten Steven Buczko i sin vurdering.

Akkurat den siste delen av vurderingen kan man sette spørsmålstegn ved. Statistikksiden Squawka påpeker nemlig at ingen spillere i gårsdagens Europa League-runde skapte flere sjanser enn Januzaj.

PAOK, med Dimitar Berbatov fra start, tok ledelsen etter 34 minutter da Robert Mák banket ballen opp i nettaket. Men i andre omgang forstyrret Jonas Hofmann keeperen så mye at Gonzalo Castros pasning gikk rett i mål, og dermed endte det 1-1.

Borussia Dortmund topper gruppe C med fire poeng, foran både Krasnodar, PAOK og Qabala.

Adnan Januzaj var ikke den eneste utlånte spilleren som var i aksjon torsdag kveld. Tyler Blackett måtte avfinne seg med å starte nok en kamp på benken for Celtic, men ble satt inn for Kieran Tierney med åtte minutter igjen å spille.

Da Celtic gikk opp til 2-0 etter 32 minutter trodde mange at de skulle dra i land seieren mot Fenerbahçe, men to scoringer av Fernandão sørget for at kampen endte 2-2. Dermed ligger Celtic på andreplass i gruppe A med to poeng – to poeng bak gruppeleder Molde.