Januzaj tilbake i United

BEKREFTET: Klubben bekrefter at Adnan Januzaj er tilbake i Manchester United.

Adnan Januzaj ble lånt ut til Borussia Dortmund tidlig denne sesongen, men  har slitt med å få spilletid i Tyskland.

Onsdag kveld skrev The Times’ United-journalist, James Ducker, at United har bedt Dortmund om å få tilbake stortalentet, og at Dortmund har akseptert dette. Dermed kan den sesonglange leieavtalen, som egentlig ikke inneholdt en klausul om at United kunne hente ham hjem, avsluttes.

– Dette vil offentliggjøres av klubbene torsdag, skrev Ducker.

Det viste seg å stemme. Klokken 13 norsk tid bekreftet Manchester United at Januzaj var tilbake i klubben og at han umiddelbart slutter seg til førstelagets treninger. Det var Januzaj selv som ville tilbake til United. 

Det betyr at Januzaj kanskje kan komme til å spille en rolle på Uniteds førstelag allerede mot Sheffield United lørdag.

adnajnshaw
Luke Shaw feirer Adnan Januzajs mål mot Aston Villa sammen med matchvinneren.

Matchvinner mot Villa

Januzaj fikk litt spilletid på førstelaget under sommerturneen i USA i sommer, og gjorde blant annet en meget bra kamp som spiss mot Barcelona. Han startet også og ble matchvinner i andre ligakamp denne sesongen, borte mot Aston Villa, og startet også hjemme mot Club Brugge i Champions League-kvalifiseringen noen dager etter. Men det var det. Med Anthony Martial innkjøpt ville det bli få sjanser for ham i United, og dermed ble han i stedet sendt på utlån til Tyskland.

12 kamper

I Tyskland ble det seks innhopp i Bundesliga og seks kamper i Europa League, men han fikk kun spile 90 minutter to ganger for Borussia Dortmund.

Så kan man selvsagt stille spørsmål ved hvor lurt det var å sende Januzaj ut på lån i det hele tatt, samtidig som det bare er å erkjenne at for eksempel Memphis Depay, som var tiltenkt en fast plass på førstelaget, overhodet ikke har slått til denne sesongen.