Hat-trick av Januzaj

Adnan Januzaj scoret tre for U21-laget mot Sunderland, mens Luke Shaw var involvert i to mål. Vi fulgte kampen.

Uniteds U21-lag tok imot Sunderland på Old Trafford til årets andre hjemmekamp i U21-ligaen, og kampen ble preget av at United hadde med seg spillere som rett og slett var altfor gode for Sunderland. Det ble 4-0, i det som var en brukbar imitasjon av førstelagets kamp mot QPR.

De spilte, som førstelaget, i en diamantformasjon.

Uniteds U21-lag vant 3-1 i sin første hjemmekamp mot Norwich, med Tom Lawrence, Paddy McNair og Josh Harrop som målscorere. I den andre ligakampen som hadde blitt spilt ble det 1-1 på Anfield mot Liverpool, i en kamp der Lawrence stod for Uniteds mål.

Lawrence er solgt til Leicester, og andre måtte derfor stå frem om United skulle slå Sunderland. Men da lagoppstillingen kom var raskt alt som kunne minne om tvil om det helt borte. Luke Shaw, Adnan Januzaj og Anderson var alle flyttet ned fra førstelaget, og reservelagskjennere så jo også at resten av laget slettes ikke var så verst.

United tok kontrollen fra starten av, og Sunderland skapte ikke en eneste målsjanse før rett før pause. Hjemmelaget rundspilte de, rett og slett, og det kunne fort vært mer enn 3-0 til pause.

1-0 kom etter at keeper forærte ballen til Adnan Januzaj, og Januzaj og Keane viste fint samarbeid for å spille seg frem til målet, og Januzaj fullførte angrepet med en god og lav avslutning.

Angrepet som ga 2-0 ble startet av Andersons gode gjenvinning. Ballen havnet hos Luke Shaw, som slo inn til Andreas Pereira, som klinket ballen i mål med andreberøringen sin. Pereira spilte for øvrig svært godt i førsteomgangen, og med stor selvtillit, og ga nok Van Gaal og Giggs på tribunen litt å tenke på.

Det gjorde også mannen bak 3-0. Det var Januzaj igjen, nemlig. Et flott Luke Shaw-fremspill endte hos Will Keane, som presist slo den videre til Januzaj, som kaldt satte inn sitt andre.

Manchester United FC Training Session In Miami
INVOLVERT I TO MÅL: Luke Shaw, som fikk 47 minutter.

Etter pause tok United foten av gassen litt. Joda, det ble skapt sjanser, men United så ikke fullt så hvasse ut fremfor mål, og Sunderland kom langt mer med i kampen. Det kunne like godt blitt Sunderland-redusering, men til slutt kom kampens fjerde mål, og det ble Adnan Januzaj som fikk målet, etter forarbeid av Marnick Vermijl. Med det var hat-tricket fullført, og han ble byttet ut med en gang etterpå.

Januzaj var den av førstelagsstjernene som var lengst på. Luke Shaw gikk ut i pausen, mens Anderson ble erstattet i det 72. minutt. Viktige gjennomkjøringer for alle tre, og spesielt Januzaj fikk vist seg frem fremfor Van Gaal.

Shaw var involvert i to mål, men så noe rusten ut, og kan fort trenge flere gjennomkjøringer før han er klar for å starte for A-laget. Anderson gjorde en del positivt, men likevel er inntrykket at han ikke var bestemann på dagens United-midtbane, og at Andreas Pereira kan være et vel så godt valg for førstelaget, til tross for at andreomgangen hans var langt dårligere enn den første.

Vi fulgte kampen live, og nederst i saken kan du se alle våre oppdateringer fra oppgjøret.

Manchester United 4-0 (3-0) Sunderland

Sted og tid: Old Trafford, 15. september 2014, 20.00.
Turnering: U21 Premier League

19. min.: 1-0 Adnan Januzaj
23. min.: 2-0 Andreas Pereira
27. min.: 3-0 Adnan Januzaj
82. min.: 4-0 Adnan Januzaj

Manchester United: Amos – Janko, McNair, Vermijl, Shaw (Pearson, 46.) – Thorpe, Harrop, Anderson (Rothwell, 72.), A. Pereira – Januzaj (Weir, 83.), W. Keane.

Ubenyttede innbyttere: O’Hara, Grimshaw.

Spillerstatistikk     Tabell     Kamper og resultater

LIVE

21.55: SLUTT!

21.52: Nydelig brutt av Ben Pearson, som etter et godt løp spiller gjennom Will Keane, som blir avblåst (feilaktig?) for offside.

21.46: BYTTE: Og da har Januzaj gjort sitt. Blir erstattet av James Weir.

21.44: MÅL! Adnan Januzaj! Hat-trick! Vermijl slår inn lavt, og Januzaj får slengt seg frem på den. 4-0!

21.40: Noen finter gjør at Januzaj kommer seg til avslutning igjen, men den går rett på keeper.

21.38: Gooch med et brukbart forsøk for Sunderland, men ikke veldig farlig heller.

21.34: BYTTE: Joe Rothwell erstatter Anderson.

21.31: Brukbar sjanse for Sunderland nå. Utenom Anderson-stolpetreffet er det en stund siden United har sett ut til å score.

21.27: Sunderland gjør to bytter.

21.26: Stolpetreff på langskudd fra Anderson!

21.25: Pearson driver godt fremover med ballen, blir taklet, og ballen ender til slutt hos Januzaj. Han dribler, før han sender ballen innover, og Sunderland må gi til corner. Den blir det ingenting av.

21.23: Janko ordner corner for United. Den tar United kort, og det ender med et mislykket innlegg fra Pereira.

21.20: Watmore kommer seg til en sjanse for Sunderland, men Ben Amos gjør seg stor, og ballen går over til corner. Den ender med et frispark til United etter at noen bruker ulovlige midler for å hindre Ben Pearson.

21.18: Sunderland litt mer inne i kampen nå, men United er stadig det beste laget på Old Trafford.

21.14: Flott innlegg fra Januzaj mot Will Keane, men Keane kommer ikke helt over ballen, og headingen hans går derfor over. Ble hindret av forsvarsspiller.

21.12: Brukbart forsøk fra Januzaj etter fint forarbeid av Josh Harrop. Corner til United. Sunderland kommer seg unna etter litt klabb og babb.

21.07: BYTTE: Ben Pearson kommer inn for Luke Shaw. Det betyr at Vermijl går ut på venstrebacken, Thorpe går ned som midtstopper, og Pearson tar Thorpe-rollen foran forsvaret. Fint med spilletid igjen for Pearson!

20.51: Pause. United kunne ledet med mer. Flere oppdateringer kommer når andreomgangen starter.

20.50: Så får plutselig Ben Amos noe å gjøre! Strålende redning på Sunderland første og eneste sjanse rett før pause.

20.46: Januzaj er stjernen her. Leker seg med Sunderland-forsvaret, skuddet hans går i nettveggen. Burde kanskje sentret til Will Keane, men han fortjener jo hat-tricket, så kanskje ikke så rart at han skyter…

20.44: Shaw med en fin gjenvinning høyt, men innlegget går i en forsvarsspiller. Rett etterpå leker Pereira seg litt med Sunderland-midtbanen, og de ender opp med å sparke han kort tid etterpå, og han får frispark. Pereira har vært god hittil. Ikke dumt med Giggs og Van Gaal på tribunen.

20.42: Sunderlands største sjanse nå er at United blir forvirret etter pause, og spiller mot samme mål igjen. United har virkelig full kontroll.

20.36: Meget bra forsøk fra Januzaj igjen, men skuddet går utenfor, og han har fortsatt ikke hat-tricket sitt.

20.31: MÅL! Adnan Januzaj! Hans andre. Nok en gang fin målgivende fra Will Keane.

20.30: Nytt gult kort til Sunderland etter en stygg takling på Tom Thorpe.

20.26: MÅL! Andreas Pereira! Målgivende fra Shaw, men Pereira hadde mye igjen å gjøre før ballen lå i nettet. God avslutning. Anderson hadde for øvrig en god gjenvinning som startet angrepet.

20.24: Frisparkavslutning for Sunderland, men det går rett på Ben Amos. Ufarlig.

20.23: MÅL! Adnan Januzaj! Elendig utspill fra keeper havner hos Januzaj. Han slår inn til Keane, som gir en finfin pasning tilbake, og Januzaj smeller den lavt i mål. 1-0 til United!

20.22: Shaw med et bra innlegg nettopp, ikke hans feil at det ikke ble mål av det, og kort tid etterpå får Janko en skuddmulighet, men skuddet går utenfor.

20.20: Sunderland har fått sin første avslutning, fra en posisjon som gjorde at skuddet egentlig var noe meningsløst.

20.20: Det blir meldt at Van Gaal er på kampen også.

20.18: Gult kort til Sunderland-spiller for en takling på Harrop. Harrop, Anderson og Pereira ser for øvrig ut til å variere litt på hvem som er på toppen av diamanten, noe som kanskje ikke er så rart med tanke på at alle fint kan passe i en slik offensiv rolle.

20.17: Sjanse for United! Nydelig og hardt innlegg fra Janko, Will Keane legger den tilbake til Anderson, men skuddet hans var ganske ufarlig fra veldig god posisjon.

20.15: Andreas Pereira har hatt noen finfine snurrer med ball hittil. En veldig rolig kamp hittil.

20.09: United holder på ballen veldig lenge, før det til slutt kommer en pasning gjennom til Janko (som er svært så offensiv selv om han er høyreback i dag), og han slår inn til Keane, som ikke får gjort nok med den i duell med Sunderland-keeperen. Bra angrep. Sunderland gir lite konkurranse foreløpig.

20.05: Kampens første avslutning: Anderson med en flott pasning gjennom til Januzaj, som løper fra en Sunderland-forsvarer, men skuddet blir fra en litt dårlig vinkel, og går i nettveggen.

20.04: Kampen er i gang!

20.02: Tom Thorpe, som spiller i den defensive midtbanerollen i dag, er kaptein.

20.00: Michael Owen er også på plass. Spillerne har nå nettopp gått ut fra spillertunnellen.

19.59: Nicky Butt og Ryan Giggs er begge til stede, meldes det fra vår mann på stadion.

19.56: Will Keane fra start her, han bør overbevise fremover om han skal ha en fremtid i Manchester United. Den stygge skaden han pådro seg i 2012 ødela veldig mye for ham, og han har ikke vært like hvass etter at han kom tilbake.

19.53: Verdt å nevne at dagens lag sikkert kan gå over til andre formasjoner ved behov. Uansett veldig interessant at reservelaget også spiller slik, for her er det nok spillere til å spille med fem bak. Kanskje planen er å fortsette med diamantformasjonen på førstelaget også?

19.46: Synd for Ben Pearson og Joe Rothwell kanskje at spillere som Anderson trenger spilletid, siden de her er plassert på benken. Er vel ikke usannsynlig at vi får se minst én av de to komme inn.

19.45: Det blir sagt at United spiller i en diamantformasjon, slik som førstelaget gjorde mot QPR.