– Må slutte å skylde på alle andre

David Moyes med klar tale til Adnan Januzaj.

Januzaj er leid ut til Sunderland for hele kommende sesong, og gjenforenes i Sunderland med David Moyes, manageren han lyktes så godt for da Moyes var i United.

Det er den tredje United-spilleren Moyes henter det siste døgnet, etter at han torsdag kjøpte Paddy McNair og Donald Love.

moyejan– Adnan gir oss noe annerledes. Målet mitt er å få ham tilbake på det nivået han var på for to sesonger siden, sa Moyes på pressekonferansen.

Til The Guardian fulgte hMoyes så opp mer nådeløst:

– Jeg har sagt til Adnan at han må slutte å skylde på alle andre. Denne låneavtalen er en liten risiko. Jeg sa til Adnan at han må gå i seg selv og innse at det er han som må forandre på ting. Det kan ikke alltid være managerens eller trenerens feil at han ikke utvikler seg. Adnan må spørre seg selv om han har forberedt seg godt nok, er han i bra nok fysisk form, har han trent bra nok? Og, når han har fått sjansen, har han prestert bra nok? På flere av spørsmålene må svaret være «nei».

En god sesong

Januzaj slo altså voldsomt gjennom den ene sesongen David Moyes ledet United, men slet under Louis van Gaal. Et utlån til tyske Borussia Dortmund forrige sesong ble også mislykket, og spørsmålet er om han kan finne tilbake til seg selv, i den grad seg selv faktisk er den spilleren vi ble kjent med for tre sesonger siden.

Torsdag skrev engelsk presse at belgieren hadde tatt degraderingen til reservelaget tungt. Flere medier skrev at han var så flau over vrakingen at han møtte ferdig skiftet på trening eller skiftet på do – alt for å slippe å skifte med reservene. Sånn sett får han nå igjen muligheten til å trene med førstelagsspillere og skifte i en førstelags-garderobe igjen.