Wales v Denmark - UEFA Euro 2020: Round of 16

På hodet ut av EM

Det ble ikke akkurat en stor dag for Daniel James.

Han hadde ingen spesielt god kamp, i likhet med resten av Wales-laget som ble smadret 0-4 i åttendedelsfinalen mot Danmark. James ble byttet ut på stillingen 0-2.

Danskene møter vinneren av Nederland-Tsjekkia i kvartfinalen i Baku.

Dylan Levitt ble sittende på benken hele kampen.

Wales startet best, men ikke i målprotokollen

Wales var nærmest i startfasen av kampen, med både noen halvfarligheter på dødball, et Bale-langskudd som gikk ikke spesielt langt utenfor og noen nesten-muligheter.

Selv om waliserne startet best, så gikk uansett det første målet til danskene.

I kampens 27. minutt fikk Kasper Dolberg ballen litt utenfor sekstenmeteren etter fint dansk spill, og Dolberg gikk noen meter før han plasserte ballen vakkert inn i hjørnet.

Danskene var begynt å ta gradvis over før målet kom, og etter målet dominerte de, og kunne fort ha ledet mer til pause. Men det stod 1-0 til Danmark da dommer Daniel Siebert blåste til pause.

TOK LEDELSEN: Kasper Dolberg og lagkameratene feirer.

Walisisk kollaps

Daniel James fikk ikke til mye i førsteomgangen, og da andreomgangen startet var han flyttet over fra venstreving til høyreving.

Før en rakk å se om det ville fungere, så hadde uansett Danmark gått opp i 2-0.

Danmark kom nedover høyrevingen (altså Wales’ venstreside, hvor James ikke lenger var), og innlegget havnet hos Liverpools Neco Williams, som med en mislykket klarering forærte ballen til Kasper Dolberg som satte den i mål. 2-0, og Danmark så ut til å ha god kontroll.

I det 59. minutt fikk James en skuddmulighet, men skuddet traff en danske, og det er uansett ikke sikkert at ballen ville havnet i mål.

Daniel James ble byttet ut i kampens 78. minutt, da han ble erstattet av David Brooks. Ingen stor dag på jobb for James, og han kan nå ta ferie siden Wales ikke klarte å komme tilbake uten ham på banen heller.

Tvert imot så økte heller Danmark til 3-0 og 4-0 i sluttminuttene da Joakim Mæhle og Martin Braithwaite havnet på scoringslista. Liverpools Harry Wilson ble også utvist mot slutten for Wales, mellom de to danske scoringene.

Med James og Levitt ute så er det igjen åtte United-spillere i mesterskapet – Fernandes, Dalot, De Gea, Pogba, Maguire, Rashford, Shaw og Lindelöf.

3-0: Joakim Mæhle satte inn kampens tredje og siste mål.

Wales 0-4 (0-1) Danmark

27. min.: 0-1 Kasper Dolberg
48. min.: 0-2 Kasper Dolberg
78. min.: United-relatert bytte: David Brooks inn for Daniel James
88. min.: 0-3 Joakim Mæhle
90. min.: Rødt kort: Harry Wilson
90+4. min.: 0-4 Martin Braithwaite