James: – Jeg bar alltid United-drakten med ære og stolthet

Samme sommer som Jadon Sancho omsider ble hentet til Old Trafford, forsvinner spilleren Manchester United ifølge rapportene hentet i stedet for 21-åringen i 2019.

Den gangen var Daniel James så langt i forhandlingene med Leeds at han ble avbildet i klubbens helhvite drakt. I siste sekund veltet overgangen, og den påfølgende sommeren kapret United den Hull-fødte Swansea-vingen.

Etter to år på Old Trafford reiser takker James for seg og reiser til Elland Road, der han skal være sterkt ønsket av Marcelo Bielsa.

Overgangen ble bekreftet av begge klubbene tirsdag ettermiddag.

James har signert en femårskontrakt med Leeds.

– Jeg bar alltid United-drakten med ære og stolthet. Takk til alle i klubben jeg har jobbet med de siste to årene. Jeg har fått fantastiske venner og minner, men nå er tiden inne for et nytt steg. Lykke til i fremtiden!

– Fotballavdelingeen har fulgt Daniel i en årrekke, og hvert medlem av teamet vårt har jobbet hardt med å få denne avtalen i boks. Det er ingen hemmelighet at Daniel er en spiller vi har vært lystne på å hente i flere år, og i dag oppnådde vi det målet, sier Leeds-fotballdirektør Victor Orta om kjøpet.

– Som spiller føler vi at Daniel passer glimrende i et Marcelo Bielsa-lag; han er rask, direkte og jobber hardt. Vi gleder oss til at han, endelig, blir en del av troppen!

Journalist: – En utrolig pris

Ønsket til Ole Gunnar Solskjær var ifølge rapportene å beholde 23-åringen, men kjøpet av Cristiano Ronaldo skal ha gjort at United-ledelsen var nødt til å hente inn midler.

Leeds betaler ifølge engelske medier 25 millioner pund for James pluss tilleggsklausuler som kan øke totalsummen til 30 millioner.

Han er den første Solskjær-signeringen som forlater klubben på permanent basis.

– En utrolig pris med tanke på den perifere rollen han har spilt de siste 18 månedene, skriver United-journalist Samuel Luckhurst på Twitter.

Flying start

James kom fra Swansea for 15 millioner pund i 2019. Ryktene om hans enorme fart ble raskt bekreftet på Old Trafford.

Waliseren debuterte med scoring i 4-0-kampen mot Chelsea, og scoret også i sin tredje og fjerde kamp mot Crystal Palace og Southampton.

SCORET I DEBUTEN: Daniel James scoret sitt første United-mål mot Chelsea i 2019.

Med tiden har James fått mindre spilletid, men Solskjær har hele veien omtalt 23-åringen som en viktig brikke.

James spilte sin 74. og siste United-kamp mot Wolverhampton. Han står igjen med ni scoringer i United-trøya.

I februar tar han imot sine tidligere lagkamerater når United og Leeds møtes på Elland Road.