Jakter Viollet-rekord: – Blir bedre og bedre

Etter nettkjenningen mot Real Sociedad er Marcus Rashford nå kun to scoringer unna en 64 år gammel rekord.

Marcus Rashford besørget 3-0-scoringen mot Real Sociedad i Torino torsdag kveld.

Det var Rashfords syvende mål for United i Europa denne sesongen, og nå er han kun to scoringer unna rekorden for flest mål i Europacup-sammenheng på én sesong for en engelsk United-spiller.

Det var imidlertid ikke den eneste sjansen 23-åringen hadde mot Real Sociedad, og på pressekonferansen fikk Ole Gunnar Solskjær spørsmål om elevens avslutningsegenskaper.

– Han blir bedre og bedre. Han kommer til målsjanser fordi han er atletisk og beveger seg riktig, sier Solskjær i sitt forsvar av Rashford.

– Han vet hva vi ønsker at han skal bli bedre på, men målet hans mot Sociedad var et eksempel på ro foran mål og teknisk kvalitet.

SJU MÅL: Marcus Rashford har scoret sju mål i Europa denne sesongen.

Kun Braut Haaland har vært bedre

Den nevne målrekorden tilhører Dennis Viollet og skriver seg fra 1956/57-sesongen da den gamle storscoreren scoret hele ni mål på kun seks kamper, godt hjulpet av tre fulltreffere i 10-0-seieren mot Anderlecht som til dags dato er Uniteds største seier noen gang.

GAMMEL MÅLTYV: Dennis Viollet i aksjon mot Newcastle på Old Trafford i 1959/60-sesongen

Sir Bobby Charlton scoret åtte mål for United i Inter-Cities Fairs-cupen (forløperen til UEFA-cupen og Europa League) i 1964/65-sesongen, og siden har ingen annen engelsk United-spiller maktet å tangere United-legenden. 

Nå har Rashford en gyllen mulighet til å ta rekorden, for de syv målene hans i Europa denne sesongen er en solid prestasjon.

Det er faktisk kun én spiller sniker seg foran seg på toppscorerlisten i Europa denne sesongen, og det er Erling Braut Haaland som har åtte scoringer for Borussia Dortmund i Champions League.

Langt frem til Van Nistelrooy

Rashford har imidlertid et stykke opp til nederlandske Ruud van Nistelrooy som scoret hele 12 (14 om en inkluderer kvalifiseringsrunden) Champions League-mål i 2002/03-sesongen.

Nederlenderen scoret også ti mål i 2001/02 og åtte i 2004/05 i Champions League.

EFFEKTIV: Ruud van Nistelrooy var en målmaskin i United-trøyen.

Også Dwight Yorke og Cristiano Ronaldo noterte seg for åtte mål i Champions League da United gikk til topps i turneringen i henholdsvis 1998/99 og 2007/08.