Nikita Parris feiring

Parris’ første ligascoring ble avgjørende

Manchester Uniteds kvinnelag fortsetter sin perfekte start på sesongen og tok sin fjerde strake seier med 0-1 borte mot Leicester City Women.

United-kvinnene er med det likt sammen med Arsenal (begge lag har 11-0 i målforskjell) og har tre poeng ned til Chelsea på tredjeplass.

Nikita Parris ble den store helten og scoret kampens eneste mål.

Dominerende start

United startet som ventet best mot laget på jumboplass og lot Leicester knapt låne ballen.

Lucia Garcia kom til kampens første sjanse etter et godt slått frispark fra Katie Zelem, men den spanske angrepsspilleren fikk ikke til noen god heading og Leicesters keeper kunne enkelt kontrollere ballen.

Like etter spilte United seg flott fri ut til venstre og Hannah Blundell kom fossende inn i feltet, men havnet for nære keeper og det ble kun med forsøket.

Parris første ligascoring

Nikita Parris ble hentet til klubben fra Arsenal før denne sesongen. Den 28 år gamle angrepsspilleren fikk søndag sin første start i ligasammenheng og takket for tilliten med en flott heading som hun styrte ned i hjørnet etter et flott innlegg fra Katie Zelem etter 33 minutter.

United fortsatte dominansen frem til pause, men klarte ikke å sette flere baller i nettet.

Leicester City v Manchester United - Barclays Women's Super League
FORNØYD MÅLSCORER: Nikita Parris scoret sitt første ligamål for United og ble matchvinner.

Trippelbytte etter svak åpning

United kom ut etter pause og presterte veldig svakt. Marc Skinner kan takke burvokter Mary Earps for at ikke både en og to baller lå i nettet før timen var spilt.

Earps viste sin klasse og var ute i full strekk etter en god avslutning fra Leicesters midtbanespiller Josephine Green.

Skinner svarte med å gjøre tre bytter, hvor Rachel Williams, Martha Thomas og Hayley Ladd kom inn siste halvtimen.

United fikk da mer kontroll på kampen og hindret Leicester i å skape noe særlig

Enorm Toone-sjanse på tampen

United kontrollerte kampen mot slutten og ti minutter før full tid burde Ella Toone punktert kampen da hun ble spilt alene med keeper.

Midtbanespilleren klarte imidlertid ikke å beholde roen og avsluttet midt på Leicesters keeper Kirstie Levell.

Etter dette slo United på bremsen og tok seg god tid i på hver situasjon som var mulig å bruke tid på.

Ella Toone klarte også å pådra seg et unødvendig gult kort da hun sparket bort ballen fem minutter på overtid.

MISSET FORAN MÅL: Ella Toone burde punktert kampen.

Leicester City Women 0-1 (0-0) Manchester United Women

FA Women’s Super League
King Power Stadium, Leicester

MÅL: 0-1 Nikita Parris (33)

GK: Katie Zelem (58), Ella Toone (90+5)

United: Mary Earps, Maria Thorisdottir (Jade Moore, 90+2), Maya Le Tissier, Millie Turner, Hannah Blundell (Hayley Ladd, 60); Katie Zelem, Leah Galton, Lucy Staniforth (Rachel Williams, 60), Ella Toone; Lucia García (Marta Thomas, 60), Nikita Parris.
Uben.innb.: Sophie Baggaley, Vilde Bøe Riisa, Adriana Leon, Alissatou Tounkara,

1 min: Kampen er i gang!

5 min: Leicester med kampens første sjanse. Flint skyter fra distanse, men skuddet går midt på Uniteds sisteskanse Mary Earps.

6 min: Gult kort til Leicesters Sophie Howard.

7 min: Frisparket slås langt inn i feltet. Lucia Garcia vinner i lufta, men header midt på keeper.

12 min: Klasseangrep fra United! Toone og Zelem kombinerer fint før sistnevnte slipper til Blundell som kommer fossende opp langs venstresiden og inn i feltet. Backen tar med seg ballen, men kommer litt for nærme keeper og klarer ikke annet enn å sette ballen midt på keeper.

20 min: United fortsetter å dominere i banespillet, men klarer hittil ikke å skape det helt store.

23 min: Frispark til United på 20 meter. Leicesters Plumptre får gult kort.

24 min: Zelem går for skudd på frisparket. Får ballen over muren, men ballen dupper ikke i tide til at den går mellom stengene.

28 min: Hannah Blundell sitter nede med en skade og fysio signaliserer til benken at det må gjøres klart et bytte.

30 min: Blundell forsøker seg fortsatt. Kanskje klarte hun å løpe av seg skaden.

33 min: MÅL! Nikita Parris scorer sitt første for United! Katie Zelem slår et frispark fra venstre korridor inn i feltet og Parris stiger til værs og stanger United i ledelsen!

40 min: United fortsetter å dominere banespillet, men gir bort ballen i farlig område. Mary Earps må i aksjon, men holder langskuddet fra Deearna Goodwin.

45 min: Mary Earps er ute og plukker en ball, men får seg samtidig en smell. Kommer seg raskt på beina og er klarert for videre spill.

PAUSE

46 min: Andre omgang er i gang. Ingen bytter fra noen av lagene.

53 min: Leicester har fått en bedre start på omgangen. Earps ute på halvdistanse og Goodwin forsøker å løfte ballen over Uniteds keeper, men bommer på mål. Må passe seg nå, United.

54 min: Strålende redning fra Earps. Leicester fortsetter å trykke på. Green plukker opp en ball i returrom etter en corner og avslutter på volley. Earps må ut i full strekk for å rekke den nede ved stolperoten og slår ballen unna.

57 min: Ny sjanse for Leicester og enda en gang etter corner. United får ikke ballen unna og Earps må på ny i aksjon. Kommer ut og tar ned en høy ball.

58 min: GULT KORT. Katie Zelem henger i drakta på en Leicester-spiller. Dommer lar spillet gå, men henter det tilbake ved stopp i spillet.

60 min: Trippelbytte for United. Hanna Blundell, Lucia Garcia og Lucy Staniforth går ut og blir erstattet av  Martha Thomas,  Haley Ladd og Rachel Williams. Det tyder på at Marc Skinner ikke er fornøyd med det som er blitt levert første kvarteret i andre omgang.

64 min: Williams markerer seg umiddelbart! Toone og Parris viser frem lekre ferdigheter med ball før Parris spiller til innbytter Williams. Spiss-veteranen vender opp og fyrer fra 20 meter, men skuddet går via en Leicester-spiller og triller inn til keeper.

70 min: Lengre stopp i spillet grunnet en skade på Leicesters Goodwin.

80 min: Kjempesjanse for United! Nikita Parris vinner ball langt inne på Leicesters halvdel. Tar med seg Toone som kommer alene med keeper, men setter avslutningen rett på keeperen som klarer å slå ballen til corner. Svak avslutning, der burde Toone punktert kampen.

85 min: Panikk i United-forsvaret. Leicester kommer til innlegg fra venstre og kommunikasjonen mellom Le Tissier og Earps svikter. Keeperen strekker seg etter ballen, men mister og Howard plukker opp den løse ballen. Spissen ser etter mulighet til å avslutte, men Le Tissier retter opp og stanser Leicester-spilleren før hun får løsnet skutt.

90+1 min: Maria Thorisdottir blir liggende med krampe. Dommer legger til fem minutter.

90+2 min: Maria Thorisdottir gir seg. God forestilling fra den norske forsvarsspilleren. Inn kommer Jade Moore.

90+5 min: Ella Toone går i offside og sparker bort ballen i etterkant. Unødvendig gult kort.

90+6 min: Nikita Parris spilles gjennom. Forsøker et skudd, men er ute av balanse og skyter langt over.

SLUTT

United: Earps – Le Tissier, Thorisdottir (Moore 90+2), Blundell (Thomas 60), Turner – Zelem, Galton, Toone – Garcia (Ladd 60), Parris, Staniforth (Williams 60)

Ubenyttede innbyttere: Baggaley, Tounkara, Bøe Risa, Leon,