Dette er troppen mot Newcastle

Her er det du må vite før onsdagens kamp borte mot Newcastle.

Newcastle v Manchester United

Stadion: St. James Park
Avspark: Kl. 21.00 (skandinavisk tid), onsdag 2. januar
Dommer: Andre Marriner (mer informasjon nederst i saken).
Her kan du se kampen på TV: TV 2 Sport Premium (N), Viasat Sport Premium (SE), 6eren (DK)

Tre seirer på tre kamper og 12 mål scoret.

Ole Gunnar Solskjær kunne nesten ikke drømt om en bedre start på United-karrieren sin.

Paul Pogba har også levert verdensklasse i flere av disse kampene.

Motstanderne har imidlertid «bare» vært Cardiff, Huddersfield og Bournemouth, og onsdagens kamp i Newcastle blir den klart største testen til nå. På motsatt side står nemlig et Newcastle-lag ledet av Rafael Benitez – en manager som har vunnet sine fire siste hjemmekamper mot United.

Man. United – få midtstoppere

Manchester United har problemer på stopperplass siden Chris Smalling og Marcos Rojo fortsatt er ute, mens Eric Bailly er suspendert etter sitt røde kort sist. Det betyr at Victor Lindelöf og Phil Jones må ta jobben i Newcastle, med Matteo Darmian som backup. Det var i alle fall det Ole Gunnar Solskjær sa på pressekonferansen før kampen.

Romelu Lukaku gjorde comeback fra benken mot Bournemouth, og mot Newcastle har Solskjær sagt at Alexis Sánchez blir involvert, uten at vi vet om det blir fra start av eller fra benken. Det betyr i alle fall at de største stjernene nå er klare til å levere også under nordmannens ledelse.

Les saken: Dette sa Solskjær på pressekonferansen

Marcus Rashford slet litt med en smell mot Bournemouth før han ble tatt av og fikk litt hvile. Han har også spilt mye i det siste, men han er nok med nordover.

United har ifølge Opta tapt på bortebane mot Rafael Benitez de fire siste gangene de har møtt ham da han har vært manager for engelske lag, sist med 1-0 borte mot Newcastle i februar 2018. Ellers har United imidlertid hatt ganske så god kontroll på Geordiene. Fem seirer og to uavgjorte har det blitt i de sju andre kampene de siste årene.

Man må faktisk også helt tilbake til 1987 for å finne forrige gang United tapte to bortekamper mot Newcastle på rad.

Skulle United ta en ny seier med Ole Gunnar Solskjær som manager så vil han være den første United-manageren siden 1946 som vinner sine fire første ligakamper. Den gangen var det selvsagt Sir Matt Busby som gjorde det, og han er også den eneste i United-historien som har vunnet sine første fire kamper som manager. Ja, faktisk vant han sine fem første før det ble uavgjort i den sjette.

For de av dere som som liker tall og statistikk så kan vi også legge til at United har vunnet 67 av 99 Premier League-kamper i måneden januar. Det er 15 mer enn nummer to på januar-lista – så bring on Newcastle, Tottenham, Brighton og Burnley, sier vi.

Paul Pogba kan for øvrig bli den første United-spilleren siden Cristiano Ronaldo i 2006 som scorer to mål i tre strake kamper. Ingen andre United-spillere har klart det kunststykket i Premier League.

Det har vært dårlig med bilder av troppen som har reist mot Newcastle, men dette er spillerne The Mirror mener Solskjær har å velge fra:

De Gea, Romero, Grant, Dalot, Darmian, Valencia, Shaw, Young, Jones, Lindelöf, Fred, Gomes, Matic, Pereira, Herrera, McTominay, Pogba, Lingard, Fellaini, Mata, Rashford, Martial, Lukaku, Sánchez.

Newcastle – i dårlig form

Newcastle har tatt 18 poeng på sine første 20 kamper, og har således kun tre poeng å gå på ned til nedrykksstreken. Vel så urovekkende er kanskje formen, som kun ga én seier på de sju kampene i desember.

Seieren kom da Huddersfield ble slått 1-0 på bortebane, men ellers ble det tap mot Liverpool, Wolverhampton og West Ham og poengdelinger mot Watford, Fulham og Everton.

Det største problemet har vært offensiven. Med kun 15 scoringer så langt er det bare bunnlaget Huddersfield som er verre. Defensiven er, som ventet under Benitez, bedre, og Newcastle har faktisk sluppet inn fem mål mindre enn det United har gjort denne sesongen.

Hjemmelaget har også tapt sju av ti hjemmekamper hittil i sesongen, noe som er sjeldent dårlig til dem å være.

Deres største håp er kanskje at spiss Solomon Rondon fortsetter å score, ettersom han står med tre mål på de fem siste kampene i ligaen allerede.

Forsvarsspiller Federico Fernandez er usikker etter at han pådro seg en ryggsmell borte mot Watford sist, men Jonjo Shelvey gjorde comeback etter skade i den kampen. Kjente Kenedy var ute av troppen til det oppgjøret, men kan returnere til denne.

Mulig lag (fra Newcastle Chronicle): Dubravka; Yedlin, Schar, Lascelles, Dummett, Ritchie; Diame, Hayden; Atsu, Perez; Rondon

Har du fått med deg disse sakene?

Dommeren:

Andre Marriner dømmer sin tredje Manchester United-kamp for sesongen.

Den første var ligaåpningen hjemme mot Leicester, som endte med 2-1-seier. Den andre var 2-2-kampen hjemme mot Arsenal i desember.

Han har også dømt Newcastle to ganger, mot Brighton og Crystal Palace, og de har ikke scoret i noen av kampene. La oss håpe den statistikken holder seg til og med onsdagens kamp.