Zaha også til Cardiff

OPPDATERT: Wilfried Zaha følger Fábio til Cardiff.

United-back Fábio er klar for Cardiff.

Det bekreftet Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær overfor norsk presse på sin pressekonferanse mandag.

– Fábio og Kenwyne Jones er med på trening i dag. De gjør seg klare. Jeg traff dem akkurat nede. Det er mer eller mindre i boks, uttalte Solskjær på mandagens pressekonferanse.

David Moyes uttalte seg også om overgangen mandag kveld.

– Vi er glade på Fábios vegne, fordi han har vært en lojal spiller for oss, sa Moyes.

– Vi ønsker ham lykke til. Han fikk ikke nok kamper. Jeg har bedt spillerne om å komme til meg om de ikke føler at de ikke får nok spilletid. Det gjorde han, og vi har derfor latt han gå til Cardiff.

Fábio startet Champions League-finalen mot Barceøona i mai 2011, men utviklingen stoppet opp etter det. I fjor var han utlånt til QPR, men uten at han virkelig klarte å imponere for laget som rykket ned fra Premier League.

Dermed ender Fábio med totalt 56 kamper og tre scoringer for United etter debuten i januar 2009. Fábios siste opptreden ble innhoppet mot Swansea tidligere i januar, da han fikk direkte rødt kort etter bare fire minutter på banen og United tapte kampen i sluttminuttene.

– Zaha lånes ut

United-legenden kunne imidlertid ikke omtale Wilfried Zaha som Cardiff-spiller ennå, men uttalte at han regner med at en låneavtale vil gå i boks snart.

– Vi håper å få sluttført det i løpet av 24 timer slik at han kan spille til helgen, sa nordmannen.

Senere mandag kveld bekreftet David Moyes at Wilfried Zaha kommer til å lånes ut til Cardiff.

– Jeg sa til Wilfried Zaha i sommer at jeg ønsker at han får spilletid. Hvis han fikk spille, ville det vært fantastisk, men vi kunne ikke gi ham det, så da lånes han ut, uttalte United-sjefen, og la til:

– Vi hadde flere klubber som var interesserte, men vi følte at Cardiff var den rette klubben.

– Ole vet hvordan klubben jobber og hva vi krever av spillerne våre, så det tror jeg blir en bra overgang for Wilfried, avsluttet han.