Ingen suksess for Giggs & co.

Ryan Giggs spilte hele kampen da Wales i går ble holdt til 2-2 av New Zealand i Wrexham.

Waliserne ble to ganger liggende under for de langveisfarende, og gjorde ingen god generalprøve foran neste ukes EM-kvalifiseringskamp mot Tsjekkia i Cardiff.

De 7.819 fremmøtte på Racecourse Ground fikk se Shane Smeltz gi gjestene ledelsen allerede før sekundviseren hadde unnagjort to av ettermiddagens 90 runder, men fattet nytt håp da Liverpool-spiss Craig Bellamy satte inn 1-1 kvarteret senere. Bellamy kan for øvrig takke sin kaptein Ryan Giggs for scoringen. United-vingen fosset forbi perplekse kiwier og avsluttet det strålende raidet med et perfekt innlegg til sin Wales-kollega.

De som trodde at hjemmelaget nå ville få kampen inn i sitt spor, skulle imidlertid få noe å tenke på bare seks minutter senere. Da var Shane Smeltz – en mann som for få uker siden ikke fikk fornyet kontrakten med Conference-klubben Halifax Town(!) – frempå igjen og utnyttet nok en walisisk forsvarsblunder.

Det skulle likevel ikke holde helt inn for overraskelsesmennene fra Oceania. Seks minutter før pause fikk de isteden se Craig Bellamy fastsette sluttrersultatet til 2-2, med et skudd som endret retning i en forsvarer og utmanøvrerte New Zealands keeper.

Giggsy & co. spilte seg opp etter pause, men maktet altså ikke å finne veien til nettmaskene. Landslagssjef John Toshack har mye å jobbe med foran lørdagens EM-kvalifisering.

Fotnote: Ex-Red Daniel Nardiello (nå Barnsley) fikk sin Wales-debut da han kom inn etter 64 minutter.